Web Analytics

DTO Rally Team atacă Raliul Perla Harghitei în formație completă

de | 7.05.2021 09:26 | Actualitate, Sport

COMUNICAT DE PRESĂ:

Cu două etape programate în primele luni ale anului, sezonul 2021 al Campionatului Național de Raliuri Betano continuă în acest weekend cu o nouă cursă. DTO Rally Team pornește în Raliul Perla Harghitei în perioada 7-8 mai cu o formație de trei echipaje competitive și dornice de o evoluție bună.

Desfășurat pe asfaltul din jurul Odorheiului Secuiesc, Raliul Perla Harghitei este celebru pentru probele speciale dificile și pentru primirea călduroasă pe care localnicii o fac concurenților. Cu peste 112 kilometri cronometrați în care piloții și copiloții se vor lupta cu secundele, competiția se anunță una spectaculoasă, în care duelurile vor fi strânse. 

DTO Rally Team se aliniază la startul cursei harghitene cu trei echipaje dornice de victorie. Cristi Dolofan își începe sezonul la bordul Citroen-ului C3 Rally2 alături de Traian Pavel, în timp ce Eugen Cărăgui și Robert Fus continuă participările cu noua mașină de concurs, un Peugeot 208 R5. Bogdan Năstase va porni în evenimentul din weekend alături de Mihai Căpeț la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX. 

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Mihăiţă Ianovschi, antrenor principal FC Argeş: „Dacă scăpăm de retrogradare şi oamenii sunt mulţumiţi, probabil că voi continua la FC Argeş”

 

 

 

 

Pentru Cristi Dolofan, sezonul competițional începe abia la Raliul Perla Harghitei. Pilotul piteștean va concura întreg anul 2021 pe modelul Citroen C3 Rally2, iar în weekend îl va avea în dreapta pe Traian Pavel, team manager-ul echipei având un rol dublu la Odorheiu Secuiesc. Chiar dacă nu a reușit să se antreneze înaintea startului, Cristi se simte pregătit pentru cursa din weekend și își propune un rezultat în vârful clasamentului general pe probele pe care se simte excelent. 

„Sunt pregătit de start și entuziasmat să mă întorc la Harghita. Deși timpul nu mi-a permis să fac niciun kilometru de teste, sunt sigur că vom avea un ritm bun pe probe și sper la un rezultat în vârful clasamentului general. Sunt pregătit de noul sezon” a declarat Cristi Dolofan. 

După primul contact cu o mașină integrală la Tess Rally Brașov, Eugen Cărăgui și Robert Fus vor continua acomodarea cu Peugeot-ul 208 R5 la Raliul Perla Harghitei. Echipajul va porni într-o clasă RC2 populată cu multe modele de top, obiectivul principal fiind continuarea procesului de învățare a mașinii și creșterea vitezei pe probele speciale. 

„Probele îmi plac foarte mult la Harghita, în special Lueta, și mă bucur să revenim aici. Obiectivul nostru rămâne același, să creștem viteza cu noul 208 R5, să câștigăm încredere în noi și în mașină și să ne bucurăm de traseul de concurs superb” a spus Eugen Cărăgui. Bogdan Năstase nu o va avea alături pe soția sa, Delia, la Raliul Perla Harghitei. În schimb, pilotul va „alerga” alături de Mihai Căpeț pe același Mitsubishi Lancer EVO IX cu care se luptă pentru victoria în cadrul clasei 11. După locul secund la Tess Rally Brașov, Bogdan revine în mașina de curse cu dorința unei reușite. 

„Sunt încântat de concurența mare de la clasa 11. Va fi o cursă pe cinste, cu lupte strânse pentru victorie, exact cum îmi place mie, cu piloți foarte valoroși și rapizi la start. Vom da totul pe probele speciale deoarece ne dorim, evident, victoria. Raliul este unul care-mi place și unde mă simt foarte bine pe probele speciale”, a spus Bogdan Năstase. 

În sezonul 2021, echipajele DTO Rally Team au alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Ion Moș, Grupul Fildas – Catena, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, HidroGaz și Placări Faine Grup. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii