Web Analytics

Mihăiţă Ianovschi, antrenor principal FC Argeş: „Dacă scăpăm de retrogradare şi oamenii sunt mulţumiţi, probabil că voi continua la FC Argeş”

de | 6.05.2021 13:13 | Actualitate, Sport

# „Până nu rezolvăm totul pas cu pas, nu vorbesc despre cupe europene, pentru că nu are sens”, mai spune antrenorul

# Cum vedeți, la modul general, următoarele meciuri?
– Niciodată nu m-am referit la meciurile următoare, ci doar la meciul următor. Fiecare meci diferă… Din deplasare ne dorim să venim cu un punct sau cu toate cele trei puncte, oriunde am juca.
# Ce șanse are la momentul acesta FC Argeș să joace într-o competiție europeană?
– E cam devreme să vorbim de așa ceva. Noi, staff-ul, ne-am propus în primul rând realizarea obiectivului, chiar dacă toată lumea are încredere în echipă, așa cum este normal. Până nu rezolvăm totul pas cu pas, meci cu meci, să venim cu toate cele trei puncte de la fiecare meci sau cel puțin un punct, nu putem vorbi despre cupe europene sau alte obiective. Doar dacă, din punct de vedere matematic, lucrurile sunt rezolvate cu sezonul care este în desfășurare. Nu vorbesc despre cupe europene, pentru că nu are sens.

# Care este situația accidentărilor în rândul jucătorilor?
– Nu avem probleme. Din punct de vedere al lotului, jucătorii sunt apți. Sunt probleme mai vechi, cu Pablo de Lucas, care are ceva probleme medicale și este indisponibil de mai bine de două săptămâni. Nu avem jucători suspendați.
# În ceea ce privește Covidul există probleme?
– Nu.

„Pe un antrenor îl țin la o echipă doar rezultatul și rezultatele”

# Putem vorbi în curând de noutăți sau de plecări în ceea ce privește lotul?
– Nu. Până la terminarea sezonului nu putem vorbi despre așa ceva. Suntem un club profesionist, un club cu un nume extrem de mare în fotbalul românesc și suntem într-o normalitate foarte bună. Nu e normal și profesionist să discutăm de alți jucători când suntem într-un campionat în desfășurare. Ne bazăm pe jucătorii care sunt acum la echipă…

# Veți mai continua la FC Argeș și în sezonul următor?
– Sigur că da. Eu am spus, de când am venit, că am semnat un contract pe un an și jumătate, iar obiectivul numărul 1 a fost și este evitarea retrogradării. Dar pe un antrenor îl țin la o echipă doar rezultatul și rezultatele. Dacă echipa va avea rezultate și funcționează bine, iar oamenii care conduc clubul sunt mulțumiți, mergem înainte. Dacă oamenii nu vor mai fi mulțumiți, civilizat și educat, ne despărțim. Nu ar fi nicio problemă… Dar cred că, până acum, ne-am făcut treaba bine. Iar echipa este acolo unde foarte puțină lume credea în luna decembrie, când am venit împreună cu Andrei Prepeliță și cu Jean Vlădoiu, că vom reuși să o ducem.

# Pe termen lung care ar fi obiectivul personal al antrenorului Mihăiță Ianovschi?
– Nu pot vorbi de obiectivul următor până nu îl ating pe acesta. Sunt omul căruia îi place să facă lucrurile pas cu pas. E clar că în viitor mi-aș dori să particip în continuare la dezvoltarea clubului și să avem în sezoanele următoare alte obiective, să ne dezvoltăm din toate punctele de vedere, să apară echipa a doua, să apară copii de la Centrul de Copii și Juniori, unde activitatea începe să meargă din ce în ce mai bine… Adică sunt alți pași, dar nu pot vorbi despre alți pași până când nu facem pasul care trebuie acum. Dar îmi doresc să fiu în continuare mulți ani la FC Argeș, pentru că mă leagă foarte multe lucruri de acest club. Repet, în meseria asta de antrenor, însă nu știi niciodată ce îți oferă ziua de mâine. Am venit cu sufletul deschis, sunt cu sufletul deschis, fac lucrurile cu mare plăcere. Este o atmosferă extraordinară în cadrul echipei, al staff-ului, nu există nicio problemă… Dacă scăpăm de retrogradare și oamenii sunt mulțumiți, probabil că voi continua. Contractul meu nu este condiționat de evitarea retrogradării.

Citește și Fotbal: FC Argeș a obținut licența UEFA!
Citește și Viorel Tudose, sponsorul principal de la FC Argeş: „Parcă suntem la «Surprize-surprize!». Nu ştim cine sunt impresarii lui Malele”

 

 

 

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii