Web Analytics

DSVSA Argeş anunţă că mai sunt cazuri de pestă porcină doar la mistreţi

de | 6.05.2021 13:15 | Actualitate

Direcția Sanitară Veterinară Argeș a transmis situația evoluției pestei porcine africane din județul Argeș, la porcii domestici și la porcii mistreți. Vestea bună este că „la această dată, județul Argeș este liber de pestă porcină africană la porcul domestic”, se arată în comunicatul din 23 aprilie a.c.

Au fost stinse 43 focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații nonprofesionale; 5 focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale din localitățile Slobozia, Costești și Domnești și au mai fost stinse 3 focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale de tip A din localitățile Dâmbovicioara și Podișoru, Rucăr.

În schimb, pesta porcină continuă să fie activă în rândul porcilor mistreți. 19 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, F.V. 26 Rădești, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlășcuța, F.V. 27 Micești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduești, F.V. 13 Corbi, F.V. 28 Dârmănești, V. 19 Câmpulung, F.V. 36 Cârcinov, F.V. 22 Rucăr, F.V. 4 Cumpăna, care, în prezent, sunt active și un caz activ de pestă porcină africană la porcii mistreți din Complexul de Vânătoare „Mistrețul” Sălătrucu.

DSVSA Argeș reamintește că pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul Romaniei, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș este în stare de alertă maximă.

Citește și Ce se mai aude cu despăgubirile pentru pesta porcină / Sorin Cârstea: „Ni s-au virat 23% din bani, adică în jur de 6 milioane de lei”

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii