Web Analytics

Dr. Mircea Stoian, invitaţie pentru sceptici: „Pe cei care nu cred în vaccin şi în virus îi invit să vadă Secţia ATI de la Mioveni”

de | 30.09.2021 15:32 | Actualitate, Dezvăluiri

Secția ATI de Covid de la Spitalul Orășenesc Mioveni a fost redeschisă săptămâna trecută, cu 2 medici de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și vor mai fi detașați din țară 5 sau 6 medici rezidenți.
Managerul Spitalului Mioveni, dr. Mircea Stoian, spune că ceilalți medici și-au dat acordul pentru a fi detașați, în urma colaborării bune pe care au avut-o anterior cu doctorii Adrian Ciocănea și Mihaela Terheci.
„În momentul când am avut decizia comandantului acțiunii (Raed Arafat, n.red.) că doctorii Terheci și Ciocănea vin la Mioveni, și ceilalți medici și-au dat acordul scris și urmează, zilele următoare, să sosească”, a explicat, pentru Jurnalul de Argeș, managerul Mircea Stoian.

Noua echipă care a redeschis Secţia ATI de la Mioveni

Noua echipă care a redeschis Secţia ATI de la Mioveni

10 din cele 17 paturi de la Secția ATI sunt deja ocupate

„Dacă nu erau detașați Ciocănea și Terheci de la Spitalul Județean, nu veneau nici ceilalți 5-6 medici și nu puteai să faci linia de gardă la Mioveni. Lumea crede că avem noi, cei de la Mioveni, parti-pris-uri sau ceva, dar acești medici au colaborat deja între ei, au o istorie comună pe Covid. Ne cunoaștem cu toții și au venit pentru noi, pentru ei. Omul se simte în siguranță lucrând cu acești doi medici, mă refer la doctorii Ciocănea și Terheci, în condițiile pe care le avem aici, foarte bune”, a întărit managerul Mircea Stoian.
Până la venirea celorlalți medici, sunt deja ocupate 10 paturi din cele 17 de la Secția Terapie Intensivă a spitalului din Mioveni. Iar pe Secția Boli Infecțioase mai erau 20 de paturi libere luni dimineața, 27 septembrie.

Citește și Dr. Mircea Stoian, noul manager al Spitalului Mioveni: „Am fost declaraţi Spitalul Covid cu cei mai mulţi pacienţi vindecaţi pe Secţia ATI”

Pacienta de 29 de ani infectată cu Covid a murit

La conferința de presă de joi, 23 septembrie, la redeschiderea Secției ATI, dr. Adrian Ciocănea dezvăluia că au o pacientă în stare extrem de gravă în Compartimentul de Primiri Urgențe și alte trei solicitări pentru Secția ATI. Cazul grav era al unei tinere de numai 29 de ani, din Câmpulung, care avea nevoie de internare la ATI.
„A decedat, din păcate. A decedat până am primit-o aici, până s-a făcut transferul, a fost fix în data de 23 și a decedat până să ajungă la noi. Noi acceptasem transferul, dar a durat până am deschis, până am primit ordinele de detașare a lui Ciocănea și Terheci și, deși noi am dat acceptul chiar în ziua aceea, până să ajungă la noi a decedat”, ne-a spus managerul Spitalului Mioveni.

Dr. Mircea Stoian a mai spus că, față de perioada anterioară, nu mai sunt exclusiv pacienți în vârstă bolnavi de Covid, ci sunt și tineri. „Nevaccinați. Absolut toți, tot ce am în ATI, 100% sunt nevaccinați”.
Mulți dintre cei infectați se prezintă la spital atunci când se află în stare gravă.
„Pe cei care nu cred în vaccin și în virus îi invit să vadă secțiile ATI și Boli Infecțioase de la noi, să se convingă cu proprii ochi”, a concluzionat managerul Mircea Stoian.

Citește și Decizie contestată. Secţia de Covid de la Boli Infecţioase s-a mutat la Pneumologie

Citește și Dr. Trăilă de la Spitalul Judeţean Argeş, prima mare achiziţie la spitalul din Mioveni

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii