Web Analytics

Dr. Trăilă de la Spitalul Judeţean Argeş, prima mare achiziţie la spitalul din Mioveni

de | 3.10.2019 13:23 | Actualitate, Politica si Administratie

Spitalul orășenesc din Mioveni este primul spital construit de la zero în România după anul 1989. Investiția se ridică la aproape 68 de miloane de euro, finanțare de la bugetul local, dar și de la guvern. Cum arată spitalul cunoaștem deja, recepția lui fiind făcută la începutul lunii septembrie. Singurul aspect necunoscut încă este numărul de medici care vor lucra în acest spital și când va fi deschis efectiv pentru pacienți.

Primarul Georgescu: „După 15-20 noiembrie va ieși structura spitalului”

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, ne-a spus că, după ce vor fi realizate organigrama și statul de plată, Consiliul de administrație și conducerea executivă a spitalului vor aduce în atenția opiniei publice numărul de posturi. „Nu eu angajez! Este în funcție de complexitate, în funcție de secție, de compartiment, sunt mai multe elemente. În primul rând, este în funcție de numărul de paturi, 250. Depinde de complexitatea secției și a compartimentului respectiv. Blocul operator lucrează cu mai mulți medici, pentru că lucrează pe mai multe ture. Eu nu sunt medic, n-am de unde să știu. După 15-20 noiembrie va ieși structura spitalului, deocamdată suntem în faza de recepție și, în paralel, depunerea documentației pentru luarea avizului de la ISU”, a mai precizat primarul Georgescu.

Este posibil ca dr. Trăilă să fie și director interimar la Mioveni

Cum am aflat că Horia Trăilă, medic specialist radiolog, va fi unul dintre doctorii care vor lucra la noul spital, l-am întrebat pe primarul Georgescu despre acest lucru. „Din data de 8 octombrie, conform unei discuții între Spitalul de la Mioveni și Spitalul Județean Argeș, Horia Trăilă va fi suspendat pe o perioadă de până la 6 luni pentru a pune secția la punct, va lucra la Mioveni. Deocamdată, doctorul Trăilă nu este angajatul Spitalului Mioveni. După 8 octombrie, probabil va mai ține și postul de director interimar, nu știu, deocamdată sunt discuții între Spitalul de la Mioveni și cel de la Pitești”, ne-a declarat primarul Ion Georgescu.
Contactat telefonic, doctorul Trăilă a confirmat faptul că va lucra la noul spital din Mioveni. De asemenea, și doctorul Mircea Stoian, medic specialist Radiologie Imagistică Medicală, se va alătura echipei de medici de la Mioveni.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii