Web Analytics

Pandemie, Summit G7 şi fotbal, în viziunea cardiologului Adrian Tase

de | 24.06.2021 13:16 | Cultură, Actualitate, Sport

Conf. dr. Adrian Tase: ”Pandemia dă semne de astenie. Face parte din perfidia COVID-19. Sigur că ne bucurăm să circulăm fără mască în anumite condiții, să putem merge la meciuri, spectacole și nunți. Mai observ că, pe listele de la Spitalul Județean, testații pozitivi sunt rarisimi în aceste zile. Relaxarea măsurilor nu înseamnă însă și relaxarea vaccinării. De exemplu, Australia și Noua Zeelandă, care controlează pandemia printr-o mascare impecabilă, nu au ajuns încă la 25% vaccinați. Japonia a avut și ea rețineri, dar Olimpiada o obligă. În SUA a scăzut interesul pentru testare, iar vaccinarea este deficitară în statele din Sud. În schimb, în Germania testarea rapidă este foarte eficientă. În Africa, doar șapte țări au șanse să se vaccineze în procent de 10% până la toamnă. Neîncrederea rușilor în propriul vaccin vulnerabilizează țara la un nou atac pandemic.

La noi, accesul ușor la cele mai bune vaccinuri trebuie valorificat pentru imunizarea populației. Trebuie să fim vigilenți, pentru că pandemia poate contraataca oricând. Britanicii, remarcați pentru ritmul vaccinării, care se apropie de 80%, sunt surprinși de tulpina delta și amână redeschiderea societății. Iar investigațiile privind originea COVID-19 par a fi o poveste fără sfârșit. Summitul global este important, pentru că îi pune față în față pe Biden și Putin, în vederea detensionării, cel puțin, a problemelor de comunicare. Declarația comună este bazată pe respect și apar zorii unei relații predictibile și stabile. La EURO ’20 vedem fotbal de calitate, la toate echipele, fără a fi cu gândul numai la rezultat. Mai vedem oameni fericiți, fair-play, un adevărat festival continental. Criza de fibrilație ventriculară pe care a suferit-o Christian Eriksen a arătat o educație impecabilă și un caracter deosebit ale echipei Danemarcei. În plus, Simon Kjaer, căpitanul echipei, a arătat cunoștințe sanitare care, foarte probabil, au fost salutare pentru viața coechipierului său”.

„Getting Closer” (“Rollout”), acum și pe YouTube, pe canalul Andrei Tase!

După imnul ”La Mulți Ani, România!”, din 2018, albumele ”HeartBeat 1”, din 2019, și ”Heartbeat 2”, din 2020, Andrei Tase atrage atenția și în 2021 cu cântecul ”Getting Closer” (“Rollout”), cu un mesaj încurajator pentru vaccinare. ”Imunizați și umanizați, să ne apropiem unii de alții.
Stadioanele, croazierele, concertele și petrecerile ne așteaptă!”
“Getting Closer” (“Rollout”), acum și pe YouTube, pe canalul Andrei Tase!

Citește și Conf. dr. Adrian Tase: „Pandemia s-ar putea termina mai repede dacă respectăm vaccinarea, protecţia şi tratamentul imediat la apariţia simptomelor”

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii