Web Analytics

Două tabere din ALDE se bat pentru funcţia de subprefect. În schimb, numele prefectului e bătut în cuie de PSD

de | 22.03.2017 22:59 | Politica si Administratie

20 gabriel stoianScandalul din interiorul ALDE se resimte și în Argeş, mai ales în bătălia pentru funcția de subprefect al județului, care, deși potrivit calculelor inițiale, ar fi trebuit să revină, ca și cea de prefect, PSD-ului, iată că după ultima ședință de Guvern a fost adjudecată alianței.

Tabăra PLR din ALDE, prin Simona Brătulescu, îl susţine pentru funcţia de subprefect pe Gabriel Stoian (foto), directorul adjunct de la Casa de Pensii. De cealaltă parte, tabăra PC din ALDE vine cu Adrian Bughiu, adjunctul de la Direcția de Sport, susținut chiar de Daniel Constantin, cel care a şi retras de pe ordinea de zi o hotărâre a Guvernului pentru numirea noului prefect de Argeş.

Gabriel Stoian: „Discuțiile le-am purtat cu doamna Brătulescu și nu numai. E o situație destul de controversată”

Pe contraexemplul lui Emilian Dragnea – numele avut în vedere de PSD pentru funcția de prefect – căruia partidul i-a reproșat că s-a grăbit cu anunțarea viitoarei sale numiri, Gabriel Stoian (foto) e rezervat în entuziasm.
„Nu știu dacă voi fi eu viitorul subprefect, nu mă hazardez în a spune… E o situație destul de controversată, nu știe nimeni sau, cel puțin, eu nu știu dacă va fi așa. Până nu apare în Monitorul Oficial, nu pot să spun dacă eu voi fi sau nu subprefect. Dar se va stabili în cursul acestei săptămâni, din câte am înțeles eu. Este adevărat, am fost pe listă, dar tot atât de adevărat este că, la acest moment, nu pot să spun dacă voi ocupa sau nu această funcție, atâta timp cât nu există oficial un document din care să reiasă acest lucru. Discuțiile le-am purtat cu doamna Brătulescu și nu numai, chiar mai extins. Din câte am înțeles eu, au fost mai multe persoane vizate pentru postul ăsta. Cu domnul Daniel Constantin n-am vorbit absolut deloc pe tema asta, nici n-am avut cum, nici nu-i știu numărul de telefon, nici dumnealui pe al meu”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Gabriel Stoian.
Întrebat dacă în interiorul partidului a simțit o susținere din partea colegilor, Stoian a mărturisit: „De la unii da, de la unii, nu, aşa cum se poartă”.

Ce spune actualul prefect: „99-100% domnul Dragnea va fi prefect”

Dinspre PSD, lucrurile par clare, Emilian Dragnea va ocupa, cel mai probabil, funcţia de prefect. O confirmă actualul prefect Cristian Soare, care ştie cine va fi succesorul său ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Când va avea loc predarea de ştafetă, nu poate preciza însă.
„Prefect va fi domnul Dragnea, din câte ştiu eu, asta e cert, sau foarte clar… Pentru funcţia de subprefect nu cunosc decât numele care s-au vehiculat, nu ştiu cine va ocupa această funcţie, dar 99-100% domnul Dragnea va fi prefecrt”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Cristian Soare.

Ce spune viitorul prefect: „A fost doar o întâmplare care s-a înterpretat”

Viitorul prefect Emilian Dragnea evită însă alte declaraţii hazardate, după ce, indirect, i s-a reproşat că s-a grăbit să se anunţe prefect.
„Discuţiile nici măcar n-au fost aşa cum s-au prezentat. A fost doar o întâmplare care s-a interpretat. N-am primit niciun reproş pe tema asta”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, viitorul prefect, Emilian Dragnea, actualmente subprefect al judeţului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii