Web Analytics

Dosarul morţii lui Alin Niţescu. Proba care îl incriminează pe doctorul Păun

de | 28.11.2019 14:59 | Dezvăluiri

# Culmea ironiei, MAI a redirecționat spre soluționare petiția tatălui către aceeași instituție pe care părintele o acuză că nu și-a făcut treaba

Pe 21 noiembrie, după mai bine de şase ani de la moartea lui Alin Niţescu, tânărul care a sfârşit la Spitalul Județean pe 2 august 2013, la o zi după o injecţie cu un medicament administrat de psihiatrul Ramona Herişanu, tatăl victimei a fost din nou chemat să dea declaraţii. De data aceasta, la Biroul Control Intern al IPJ Argeş, unde a fost redirecţionată o recentă petiţie pe care părintele lui Alin a adresat-o MAI. În respectiva petiție, omul a făcut acuzaţii grave referitoare inclusiv la modul cum s-a desfăşurat ancheta şi la cum au fost pierdute pentru totdeauna probele de sânge care ar fi putut face lumină în cazul morţii fiului său.
„Petiţia a ajuns, practic, la aceeaşi instituţie care pe 11.09.2013 trebuia să ancheteze cazul şi să dispună măsurile corespunzătoare”, a declarat, pentru “Jurnalul de Argeş”, Viorel Niţescu, tatăl lui Alin.
Omul declară că, dacă Poliţia îşi făcea treaba, până acum cei care se fac vinovaţi de moartea fiului său ar fi fost deja traşi la răspundere. Concret, tatăl spune că „probele de sânge și urină n-au fost solicitate de poliţie pe 5 august 2013, aşa cum s-a arătat într-o adresă, ci abia pe 19 septembrie 2013, aşa cum rezultă dintr-o altă adresă a IPJ către SML, prin solicitarea de a-i fi puse la dispoziţie probele prelevate pe 1 august. Medicul-şef al secţiei ATI, dr. Constantin Păun, care în ziua de 5 august 2013, ora 9.15, a notat olograf pe „adresa” prezentată de polițist că nu s-au recoltat probe de sânge și urină de la pacient este judecat acum pentru fals intelectual. Dacă probele erau deja în frigiderul secţiei la data respectivă (5 august 2013), rezultă că a mai durat trei zile până la distrugerea lor, conform aşa-zisului protocol intern care prevede că ele sunt păstrate şapte zile de la data internării pacientului (1 august 2013)”, mai spune, pentru “Jurnalul de Argeș”, Viorel Nițescu.

Hârtia pentru care doctorul Păun a fost trimis în judecată

În cazul fostului medic-șef al secţei Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgență Pitești, dr. C-tin Păun, trimis în judecată pentru fals intelectual, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a concluzionat că „a atestat fapte necorespunzătoare adevărului, consemnând că pacientului Alin Nițescu nu i-au fost recoltate probe toxicologice după internare”, după cum se arată în rechizitoriu.
Că lucrurile n-au stat cum a declarat doctorul Păun rezultă din foaia de observaţie clinică în care, la rubrica „Examene pentru produse patologice”, este consemnat faptul că lui Alin Nițescu „i-au fost recoltate probe toxicologice din sânge și urină”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Mai sunt și alții implicați în mușamalizare și pe care îi voi dezvălui pe parcurs; din toate instituțiile implicate în anchetă și care au dovedit indolență, incompetență sau chiar…………………!!!!!!