Web Analytics

Dosarul lui Nicolescu, trimis la Curtea de Apel Bucureşti pentru rejudecare

de | 22.03.2014 09:58 | Actualitate

Vineri seara, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că dosarul fostului preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu, în care acesta este acuzat că a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro, în baza unor acte false, va fi trimis înapoi Curţii de Apel Bucureşti, pentru rejudecare.
 Decizia este definitivă, astfel că dosarul se va întoarce la instanţa care l-a condamnat pe Nicolescu, în noiembrie 2013, la trei ani şi patru luni închisoare. Nicolescu a fost trimis în judecată pe 18 mai 2011, de către procurorii DNA, care îl acuzau că a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.
În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Cornel Penescu, fostul acţionar majoritar dela PIC, Gheorghe Nicuţ, fostul primar de la Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar Câmpulung, Ion Ştefan, primar Budeasa, Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş, Ion Popa, primar Stâlpeni, Grigore Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme şi diriginţii de şantier Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea.
Pe 11 noiembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea fostului şef al CJ Argeş la trei ani şi patru luni închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi. Tot atunci, instanţa a dispus confiscarea sumei de 66.518 lei primită drept mită de la Cornel Penescu. Acesta din urmă a rămas cu pedeapsa dată de Tribunalul Bucureşti, respectiv de nouă luni de închisoare cu suspendare.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atât de procurorii anticorupţie, cât şi de Nicolescu şi ceilalţi inculpaţi din dosar.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii