Web Analytics

Dosar la IPJ Argeş pentru firma fostei şefe de la Mediu, Mariana Ionescu

de | 1.03.2018 11:42 | Dezvăluiri

7 ionescu# Dosarul a fost deschis in rem pentru fals și uz de fals, iar polițiștii cercetează cum a fost posibil ca, într-un singur an, SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL să elibereze peste 1.000 de buletine de analize

Din vara lui 2017, la IPJ Argeș se află în lucru un dosar în care este vizată activitatea firmei conduse de către Mariana Ionescu, fosta șefă de la Agenția pentru Protecția Mediului. Concret, polițiștii cercetează cum a fost posibil ca, într-un singur an,  SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL să elibereze peste 1.000 de buletine de analize, un număr uriaș în condițiile în care firma are doar patru angajați. Dosarul a fost deschis in rem pentru fals și uz de fals, iar până acum au fost ridicate zeci de documente de la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș.

E vorba de una și aceeași firmă pentru care ex-directoarea de la Mediu are dosar și la ANI

7 01La sfârșitul anului 2017, Mariana Ionescu a fost reintegrată în sistem ca director al APM Argeș, după ce instanța a decis astfel. Iar prima decizie a acesteia în calitate de director a fost să intre în concediu de odihnă, decizie urmată de o depunere a demisiei pe data de 28 decembrie, Mariana Ionescu preferând să-și continue activitatea în mediul privat, la propria sa firmă. Surse apropiate anchetei ne-au declarat că această demisie neașteptată are legătură cu dosarul aflat pe rol la IPJ Argeș.
Iar firma a cărei activitate este verificată acum este aceeași ce i-a creat probleme de incompatibilitate Marianei Ionescu. În mai 2016, Mariana Ionescu a fost găsită de ANI în conflict de interese întrucât, în perioada exercitării funcţiei de director executiv al APM Argeş, aceasta a semnat mai multe documente în beneficiul soţului şi al părinţilor săi. Dosarul este pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție, o soluție definitivă și irevocabilă urmând a fi luată în primăvara acestui an. Este vorba de aceleaşi documente despre care Jurnalul de Argeş a scris în repetate rânduri, respectiv acordurile de defrişare în Pădurea Trivale emise de APM Argeş pe 22 august 2007 părinţilor și fratelui directoarei Ionescu – Gherghina şi Marin Ene, respectiv Cătălin Ene – şi autorizaţiile de mediu emise unor societăţi comerciale pe baza unor rapoarte de încercare întocmite de firma al cărei administrator era soţul fostei şefe de la Mediu, SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL.
7 02Conform datelor de la Ministerul Finanțelor, firma condusă de Mariana Ionescu a avut o evoluție foarte bună în ultimii ani. Iată evoluția cifrei de afaceri: 15.000 lei în 2013, 122.384 lei în 2014, 207.193 lei în 2015 și 321.501 lei în 2016. Și profitul SC Laborator Analize Generale de Mediu Muntenia SRL este în creștere: 4.183 lei în 2014, 39.922 lei în 2015 și 58.685 lei în 2016.
Am dorit să stăm de vorbă și cu Mariana Ionescu legat de dosarul aflat pe rol la IPJ Argeș, însă aceasta nu ne-a răspuns nici la multiplele apeluri, nici la mesajul trimis.

Toți angajații de la firma Marianei Ionescu i-au fost subordonați la APM Argeș

Interesant este faptul că persoana care prelevează probele pentru analize de mediu la respectiva firmă este fostul polițist Daniel Georgescu, condamnat în 2009 pentru corupție. Între timp, acesta și-a ispășit pedeapsa, însă problema care se pune este dacă are studii de specialitate pentru a preleva probe de mediu. Mai trebuie precizat că Daniel Georgescu este un vechi colaborator al Marianei Ionescu, acesta fiind jurist la APM Argeș între 2006 și 2009.
Daniel Georgescu, fost ofiţer de cercetări penale în cadrul poliţiei Municipiului Piteşti şi ex-şef al Biroului de poliţie Arpechim, a fost condamnat în decembrie 2009 de către Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare, pedeapsă pe care a ispășit-o. Conform procurorilor DNA, „în cursul anului 2005, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Argeş, Georgescu Daniel Constantin a pretins şi primit cu titlu de mită bunuri constând în materiale de construcţii în valoare de 1.500 euro, sume de bani în cuantum de aproximativ 3.000 euro şi o garnitură de mobilă de la un denunţător şi de la inculpatul Tănase Ion. În schimb, Georgescu Daniel Constantin le-a promis celor doi că le va îmbunătăţi situaţia juridică în mai multe dosare în care efectua cercetări penale. Din materialul probator a mai rezultat că Georgescu Daniel Constantin a primit suma de 15.000 RON de la inculpatul Tănase Ion lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui procuror de la Parchetul Curţii de Apel Piteşti în sensul de a-l determina să dispună o soluţie favorabilă faţă de Tănase Ion”.
Ion Tănase, cel de la care Daniel Georgescu a primit mita în 2005 era patronul unei firme din Mihăeşti, pe care Georgescu îl cerceta pentru o înşelăciune soldată cu un prejudiciu de 1.200.000 lei.
Mai trebuie precizat că la firma Marianei Ionescu mai sunt două angajate, ambele foste colaboratoare ale Marianei Ionescu la APM Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole