Web Analytics

De ce îmi doresc ca Laura Codruţa Kovesi să ajungă procuror-şef european

de | 7.03.2019 13:05 | Opinii

Vor fi, cu siguranță, mulți politicieni din Argeș, în special de la PSD, care vor strâmba din nas după acest editorial. Vor fi inclusiv zeci de oficiali cu dosare la DNA, parlamentari sau europarlamentari care vor scoate un rictus.
De ce îmi doresc ca Laura Codruța Kovesi să ajungă într-o funcție de top? Pentru că sunt român și orice reușită în plan internațional a unui român bine pregătit mă bucură, indiferent că este vorba de un olimpic, un cercetător, un artist sau un procuror-șef.
De acord, Laura Codruța Kovesi nu e perfectă. Nimeni nu e perfect. Însă, dacă este să punem în balanță, pe de o parte, calitățile și rezultatele și, pe de altă parte, eșecurile și defectele, Laura Codruța Kovesi dă clasă multor politicieni și oficiali din țară, inclusiv din Argeș. Dă clasă politicienilor ajunși în funcții-cheie deși sunt agramați, dă clasă miniștrilor paraleli și „supraievaluați” cu portofoliile ce le-au fost încredințate, dă clasă mult prea multor parveniți cu gură mare și CV minuscul.
Uitați-vă pe rețelele de socializare, ascultați sau vizionați părerile a zeci de oficiali europeni, citiți articole din ziare de top precum „Le Monde” și „Financial Times”: opiniile pro-Kovesi sunt covârșitoare. Și ăsta e un alt paradox românesc: Laura Codruța Kovesi e criticată de penali și de zeci de oficiali din țara ei, însă e lăudată de Europa și de presa internațională. O româncă e criticată și sabotată de românii ei. Inclusiv de Gabriela Zoană, o doamnă europarlamentar cu care am fost coleg de liceu.
Am mai spus-o acum vreo doi ani și o repet: fără DNA și fără sutele de condamnări, Argeșul ar fi fost un soi de republică bananieră. Ar fi fost un teren al unei corupții exacerbate și fără vreun control.
Da, mai e mult de lucru privind corupția și corupții, însă s-au făcut și destule lucruri bune.
Ați ascultat sau ați văzut interviul dat sâmbătă, 2 martie, de Laura Codruța Kovesi la Europa FM? Mie unul mi-a plăcut, ca și câtorva sute de mii de români. Fără aroganțe, fără agramaticalități, fără sintagme sforăitoare, așa cum ne-au obișnuit, din păcate, prea mulți oficiali români, în frunte cu Viorica Dăncilă, probabil cel mai rușinos premier din istoria României.
Într-o Românie în care prea mulți români mimează munca, avem nevoie și de români care să miște munții din loc. Avem nevoie de români care să facă ceva. Și să facă foarte bine. Iar Laura Codruța Kovesi, fie și singură împotriva tuturor pseudopoliticienilor, este unul dintre acei români care mai pot schimba ceva în țara asta atât de frumoasă, dar atât de urâțită și batjocorită de clasa politică. E unul dintre românii care te fac să crezi în speranța schimbării.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole