Web Analytics

Donaţie importantă pentru Mănăstirea Glavacioc, supranumită şi „Candela Sudului”

de | 30.11.2017 00:53 | Politica si Administratie

20 glavacioc01Cea mai veche mănăstire din sudul Argeșului, ctitorie datând de pe vremea lui Mircea cel Bătrân, a fost dotată săptămâna trecută cu o modernă centrală în valoare de 18.000 lei. Supranumită  și „Candela Sudului” pentru focarul de credință ortodoxă care s-a încăpățânat să lumineze în această parte de lume de mai bine de șase secole, mănăstirea Glavacioc e încălzită acum nu doar la figurat, de dragostea arhierească a starețului Casian Crețu, ci și la propriu, de o modernă centrală austriacă marca Viessman. Astfel, mai mulți argeșeni cu credință în Dumnezeu și dragoste de biserică au pus mână de la mână și au făcut o donație consistentă pentru achiziționarea acestei centrale.

20 glavacioc02S-a finalizat astfel un proiect de suflet prin care să se ofere condiții civilizate și confortabile de rugăciune pentru pelerinii, în număr din ce în ce mai mare, care trec pragul acestui important monument de cult ortodox, unic în sudul județului Argeș. Dar despre această bijuterie arhitecturală și ecleziastică, numită Mănăstirea Glavacioc, promitem o pagină întreagă de prezentare într-o ediție viitoare a ziarului nostru, la rubrica de tradiție „Discovery Argeș”.
20 glavacioc03În cuvântul său, cu emoție și elocință, starețul Casian Crețu a mulțumit celor care au făcut donațiile și i-au împlinit visul (în foarte mare parte prezenți), rugându-se pentru ei și familiile lor. Evenimentul s-a încheiat cu o masă de post într-una din chiliile mănăstirii, acolo unde preoți cu har au delectat invitații cu cântece populare și cu mare fior patriotic. 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole