Web Analytics
scris sâmbătă, 02.03.2024

Doliu în cultura română. A murit un mare dramaturg și romancier 

Dinu Săraru, reputatul dramaturg și romancier, a murit la vârsta de 92 de ani. S-a născut pe 30 ianuarie 1932, în comuna Slătioara, județul Vâlcea, la 8 km de orașul Horezu. A venit pe lume într-o familie de învățători, părinții săi fiind Costică și Cornelia Săraru.

Doliu în cultura română. A murit un mare dramaturg și romancier 

Citește și: Înmatriculare auto online pentru şoferii români. Proiectul a fost adoptat

Dinu Săraru a murit la 92 de ani

Dramaturg și romancier apreciat, eseist și publicist, Dinu Săraru a stârnit mai multe controverse după 1989. Și-a început cariera jurnalistică în Radiodifuziunea Română, lucrând ca reporter în Redacţia Culturală, în perioada 1950-1960. A scris reportaje și recenzii, iar pentru o vreme a publicat cronică teatrală și literară.


De-a lungul timpului a ocupat mai multe posturi în diferite redacții. A fost secretar general de redacție la Revista Secolul 20 și la Luceafărul. A scris, ca jurnalist, la  Scânteia Tineretului, și a fost șef al publicațiilor Televiziunii Române. De asemenea, a ocupat pozițiile de redactor-șef adjunct și apoi redactor șef al Redacției Culturale a TVR.

A fost directorul Teatrului Mic și al  Teatrului foarte Mic din București între anii 1977 și 1990. În această calitate, Dinu Săraru a făcut parte din Comitetul Central al PCR.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *