Web Analytics

Bărbatul din Pitești a murit „din cauza nepregătirii polițiștilor”, susține un sindicalist din Poliție

de | 18.04.2021 09:51 | Actualitate

Continuă cercetările, iar declarațiile sunt la zi, referitoare la tragedia petrecută zilele trecute la barul de lângă Autogara de Sud din Pitești.

Libertatea.ro a făcut publice declarațiile președintelui de onoare al Sindicatului Agenţilor de Poliţie referitoare la bărbatul care a decedat după ce a fost pus la pământ de către 3 agenți de poliție. Iată ce a declarat Iulian Surugiu

”Când intervenția se termină așa, să ne ferească Dumnezeu! Intervenția nu a fost în regulă. Agentul de poliție are spray la el, dacă ar ști să-l imobilizeze. Cartea spune că sunt doi agenți pregătiți și cetățeanul era singur, ei trebuiau să-l încătușeze fără să pățească nimic omul acela. Dar când nu știi să-l încătușezi, ce faci? Acționezi haotic sau cum ți se pare ție că e bine”.

Acesta a dat vina pe lipsa de pregătire fizică a polițiștilor în acest caz.
„Aici, în speță, putem să vorbim de pregătirea fizică. Pregătirea fizică a polițiștilor, la cartea lor, acolo, zice că șase ore pe săptămână trebuie să se pregătească fizic. Angajatorul să construiască niște săli de sport, să pună un antrenor care să-l învețe pe polițist să se și apere și să facă intervențiile regulamentar”, a mai precizat Iulian Surugiu.
IPJ Argeș a anunțat că a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă și ucidere din culpă, dosarul fiind preluat de Parchetul Pitești.
sursa foto Facebook/pitestiri

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” Bărbatul din Pitești a murit „din cauza nepregătirii polițiștilor”, susține un sindicalist din Poliție „.
    // Mirsica, fa-te ca lucrezi ! // Si … cati ca sendecalistul den politie ; salarii babane si pensii umflate !
    Totusi , persista o intrebare de mult bun-simt : de ce nu pocnesc umflatii ?!