Web Analytics
scris duminică, 10.03.2024

Doi piloţi au dormit timp de aproape 30 de minute în timpul zborului, în timp ce conduceau un avion plin cu pasageri

Doi piloţi indonezieni care se aflau la comanda unui avion ce transporta 153 de pasageri au adormit aproape simultan şi nu au reacţionat timp de aproape 30 de minute în timpul zborului, a relevat o anchetă. Cazul a determinat revizuirea operaţiunilor de zboruri de noapte ale ţării, relatează The Guardian.

Doi piloţi au dormit timp de aproape 30 de minute în timpul zborului, în timp ce conduceau un avion plin cu pasageri

Citește și: DGA Maramureș. Grefier trimis în judecată pentru cinci infracțiuni!

Zborul Batik Air se deplasa din sud-estul insulei Sulawesi către capitala indoneziană, Jakarta, pe 25 ianuarie, arată raportul preliminar al Comitetului naţional pentru siguranţa transporturilor (KNKT). Incidentul a dus la o serie de erori de navigaţie, dar cei 153 de pasageri ai avionului Airbus A320 şi cei patru însoţitori de bord nu au fost răniţi în timpul zborului, care a durat două ore şi 35 de minute.

Ministerul Transporturilor a „mustrat ferm” compania Batik Air pentru acest incident, a declarat directorul general al transportului aerian, Maria Kristi Endah Murni, care a cerut companiilor aeriene să acorde mai multă atenţie timpului de odihnă al personalului navigant.

„Vom efectua o investigaţie şi o revizuire a operaţiunilor de zboruri de noapte în Indonezia legate de gestionarea riscului de oboseală pentru Batik Air şi pentru toţi operatorii de zbor”, a declarat Kristi.

Batik Air a precizat sâmbătă, într-un comunicat, că „operează cu o politică de odihnă adecvată” şi că s-a „angajat să pună în aplicare toate recomandările de siguranţă”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *