Web Analytics
scris miercuri, 06.03.2024

DGA Maramureș. Grefier trimis în judecată pentru cinci infracțiuni!

La 29 februarie, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a finalizat cercetările efectuate împreună cu ofițerii DGA – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș și a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, grefier la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației la momentele comiterii faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

DGA Maramureș. Grefier trimis în judecată pentru cinci infracțiuni!

Citește și: Iulian Ţigănilă, argeșeanul condamnat la închisoare pe viaţă după ce a făcut cel puţin șapte crime, ar putea fi eliberat

Potrivit unui comunicat de presă al DGA Maramureș, în rechizitoriu procurorul a reținut, în esență, următoarele:

Inculpatul, în calitate de grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în data de 11.11.2023, a sustras 323 dosare penale și alte înscrisuri oficiale, înregistrate sau aparținând Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și le-a depozitat într-un spațiu aflat în apropierea imobilului în care locuia.

La 2.11.2023, în timp ce a fost abordat de o persoană, martor în cauză, și-a asumat, fără drept, calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și i-a dat de înțeles martorului că va întocmi o soluție de netrimitere in judecată în dosarul penal în care acesta era cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, comisă în stare de recidivă postexecutorie, întocmind ulterior, în fals, o ordonanță de clasare, prin contrafacerea semnăturii procurorului, pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia. Totodată, inculpatul i-a înmânat celui din urmă un exemplar al ordonanței de clasare.    

La data de 23.12.2023, polițiști anticorupție din Maramureş, cu sprijinul unor luptători din de la Jandarmeria Maramureș, (…) au efectuat 3 percheziţii domiciliare în județul Maramureș.

În aceeași cauză, la 28.12.2023, polițiști anticorupție din Bistrița Năsăud, în baza ordonanţei de delegare emisă de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat o percheziţie domiciliară în județul Bistrița Năsăud”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Baia Mare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită