Web Analytics

Doi foşti directori de la Mediu s-au asociat în vederea săvârşirii de… parale

de | 13.07.2017 12:50 | Dezvăluiri

10 03# Foaie verde, foi de ANI, Mariana Ionescu îşi numără banii
Foștii directori ai Agenției de Mediu Argeș, Mariana Ionescu și Marius Stanca, au bătut palma. Începând din luna martie, cei doi fac afaceri profitabile împreună, se înțelege că în domeniul…mediului.

Cercetată de ANI, Mariana Ionescu își vede în continuare de firmă

Demisă de la şefia APM Argeş  „pentru săvârşirea repetată a unor abateri disciplinare sau a unei abateri disciplinare care a avut consecinţe grave“ și acuzată de ANI de încălcări scandaloase ale regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, Mariana Ionescu se ocupă în prezent, atunci când nu are termene la procesele cu Agenția Națională de Mediu, de firma sa – „SC Laborator de analize generale de mediu Muntenia SRL”. Același laborator, adică, pe care familia sa îl deținea și în 2014, când a încheiat rapoarte de mediu, cu, de exemplu, Electroargeș. Aceasta este doar una dintre neregulile găsite de ANI în cazul fostei directoare de la Mediu pentru care Agenția de Mediu s-a dovedit a fi o bună vacă de muls. Mariana Ionescu a dovedit un spirit antreprenorial atât de evident, încât a făcut să înflorească laboratorul de familie de la Căteasca, recent dotat cu aparatură de ultimă oră pe fonduri europene.

„Cuplajul” cu Marius Stanca i-a adus două firme mari din Curtea de Argeș

Una dintre ultimele „mișcări” ale Marianei Ionescu este și încheierea unui contract de colaborare cu SRL-ul înființat de Marius Stanca, un alt fost director al Agenției de Mediu, care, ieșit la pensie, și-a făcut o firmă ce are ca obiect de activitate întocmirea hârțogăraiei privind monitorizarea, bilanțuri de mediu, rapoarte de mediu, evaluări de mediu… etc, mai ales că legea permite externalizarea acestui tip de activitate de către societățile comerciale. Ei bine, din câte am aflat, directorul Stanca i-a adus câteva contracte grase Marianei Ionescu, cu firme de sute de angajați din Curtea de Argeș, localitatea unde domiciliază acesta. Două dintre acestea sunt cu ITS Production (ERREA) Curtea de Argeș și Gama Manufacturing Curtea de Argeș. Contactat telefonic, Marius Stanca nu a negat nicio clipă bussines-ul pe care îl are împreună cu Mariana Ionescu, începând din martie 2017, dar ne-a spus că procentul câștigat este confidențial iar valoarea unui contract pentru servicii cerute de legislația de mediu nu sare de 5-6 miloane lei vechi pe lună – „depinde de cât de dezvoltată este firma, cât de complexă este activitatea, impactul asupra mediului și de ce servicii prestăm de monitorizare, evidență a gestiunii deșeurilor etc”. Răspunzând întrebării noastre, Marius Stanca a recunoscut că și fiul său lucrează pentru Mariana Ionescu, băiatul fiind trimis să facă un curs de perfecționare pentru utilizarea aparaturii cu care laboratorul de la Căteasca a fost dotat din fonduri europene.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii