Web Analytics

Doctorul cu trei identităţi

de | 26.09.2019 13:53 | Dezvăluiri

# Scandalul ia amploare! Am descoperit şi al treilea nume sub care a profesat medicul Salaheddin # Primul nume e Yousef Salaheddin, al doilea Vasile Salaheddin, iar acum am aflat că a folosit și o altă parafă, cu combinația de nume/prenume – Vasile Salah

Avem noutăți despre medicul primar urolog Yousef Salaheddin de la Spitalul Panduri din Bucureşti, pentru care în urmă cu doi ani a fost emisă o decizie de malpraxis. După cum v-am informat în edițiile trecute ale ziarului nostru, acesta profesează și în Pitești sub falsul prenume Vasile, prenume sub care apare pe pagina oficială a unei clinici private şi pe care-l foloseşte şi într-o revistă de specialitate în care oferă sfaturi medicale, prezentându-se ca… Vasile Salaheddin. Ei bine, am decoperit că doctorul în cauză a uzat și de o parafă medicală pe care este trecută (țineți-vă bine!) o a treia combinaţie de prenume/nume – Vasile Salah – care n-are nimic de-a face cu actele de identitate ale medicului.
Întrebarea care ne preocupă și pe noi, dar și pe un fost pacient care l-a reclamat pe dr. Yousef Salaheddin la Colegiul Medicilor din București cu acuzații de malpraxis (confirmate printr-o decizie rămasă definitivă) este dacă o persoană care apelează la serviciile medicale ale unui profesionist are dreptul să cunoască identitatea exactă a celui în mâinile căruia își pune viața. De ce? Ca să afle, de exemplu, dacă respectivului doctor care urmează să-l opereze i-au fost imputate culpe medicale sau dacă acesta a fost sau nu sancţionat pentru abateri disciplinare, cum este cazul de față. De exemplu, dacă încercăm să obţinem informaţii de acest gen căutându-l pe doctorul nostru după identitatea Vasile Salaheddin (una dintre cele trei), nu găsim niciuna din deciziile despre care am demonstrat că există, inclusiv cea de malpraxis. De aceea e important să lămurim misterul combinațiilor de nume/prenume sub care profesează sau a profesat medicul Yousef Salaheddin.
Amintim că doctorul la care facem referire apare pe site-ul unei clinici private din Piteşti şi într-o revistă de profil sub prenumele fictiv Vasile. Iar când l-am întrebat de ce nu folosește numele real, din buletin, ne-a dat, într-un număr precedent al ziarului nostru, o explicație zeflemitoare, deloc convingătoare: „E o poreclă. Care e problema?! Cine mă strigă Salah nu răspund”.
Acum aflăm (și nu mică ne-a fost mirarea!) că doctorul Salaheddin a uzat de o parafă medicală cu numele (atenţie!) Vasile Salah. Parafa apare pe un document mai vechi, ștampilat de ASSMB, pe care scrie „conform cu originalul”
Inutil să mai spunem că nici această combinație de nume și prenume nu figurează în actele de identitate ale medicului urolog.
Că numele sunt total fictive şi nu au fost luate în evidența unor autorități în materie (fiind folosite de către medic după bunul plac şi cu de la sine putere), o confirmă chiar Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Aceasta arată că „Salaheddin Yousef-Owhaish este înregistrat în baza de date ANUAR ca medic primar în specialitatea urologie și de la momentul înregistrării în baza de date ANUAR nu există modificări în privința numelui și prenumelui și a numărului de cod parafă a sus-numitului”, lucru confirmat pentru Jurnalul de Argeș și de Direcția de Sănătate Publică București.

Dr. Salaheddin: „De acum 14 ani nu s-a mai folosit parafa Vasile”

Am încercat să aflăm cum justifică medicul parafa cu „Salah”, nume care n-are nimic de-a face cu identitatea sa reală.
„Acum 14 am avut, într-adevăr, o parafă și domnul manager, când a venit, a zis că nu este în regulă. De acum 14 ani nu s-a mai folosit parafa Vasile. Eu l-am dat în judecată pe domnul Vișan (pacientul care l-a reclamat pentru malpraxisul confirmat ulterior și care ne-a sesizat cu privire la cele trei variante de nume folosite de doctor), că văd că nu se potolește. Repet, parafa cu Vasile Salah/Salaheddin nu s-a mai folosit de acum 14 ani”, a explicat, contactat de Jurnalul de Argeş, dr. Yousef Salaheddin. care, ulterior, a revenit telefonic cu o altă variantă: „avocatul nostru a zis că parafele nu sunt securizate. Oricine poate face o parafă…”

Dr. Salaheddin minte când susţine că a fost absolvit de malpraxis

Amintim că, într-un număr precedent al ziarului nostru, dr. Yousef Salaheddin a încercat să inducă ideea că ar fi obținut o dezincriminare a malpraxisului în cazul pacientului Ion Vișan. Acesta a reclamat că în 2013 a apelat la medic pentru o intervenție chirurgicală de eliminare a unei pietre la rinichi – NLP drept tubless – după care s-a trezit că încă mai are un fragment neeliminat. Doctorul spunea atunci (afirmând acelaşi lucru şi în alt ziar local) că ar fi contestat decizia de malpraxis dată în 2016 de Comisia de Monitorizare și Competenţă Profesională din cadrul DSP București şi că, în urma contestaţiei, ar fi scăpat basma curată. Numai că acest lucru a fost infirmat de Ministerul Sănătății, care, în septembrie 2019, a răspuns Jurnalului de Argeș, citând aceeași comisie, că decizia de malpraxis există și că nu a existat nicio contestație. De asemenea, Colegiul Medicilor București l-a sancționat în 2015 pe medicul urolog Salaheddin (tot în cazul pacientului Vișan) cu mustrare pentru abatere de la buna practică medicală prin neîndeplinirea formalităților privind consimțământul informal al pacientului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii