Web Analytics
scris miercuri, 01.05.2024

Acuzații: Operații fictive la Spitalul Pantelimon

Noi acuzații la adresa Spitalului Sfântul Pantelimon. Este vorba despre operații fictive care s-ar fi făcut în această unitate spitalicească, potrivit unei anchete Cetățeanul.net. Informațiile despre intervențiile fictive au fost confirmate de către medici din cadrul spitalului, dar pentru a verifica, jurnaliștii au contactat mai mulți pacienți care ar fi fost operați numai „pe hârtie”.

Acuzații: Operații fictive la Spitalul Pantelimon

Citește și: AstraZeneca a recunoscut în documentele din instanță că vaccinul său anti-COVID poate provoca un efect secundar rar

Primul dintre ei este o femeie care apărea în documentele spitalului că a fost operată pentru un abces inghinal. Pacienta spune, însă, că s-a internat la Pantelimon pentru un RMN la coloană și că nu a fost operată. Femeia a precizat că și ea a fost mirată că a apărut în biletul de externare ca fiind operată pentru un abces pe care nu l-a avut niciodată.

În alte cazuri descoperite de ziarul „Cetățeanul”, pacienți care au venit la Pantelimon pentru simple bandaje elastice apar fictiv că au fost supuși unor intervenții în Blocul Operator, când în realitate li s-a aplicat bandaj în ambulatoriu. Această manevră ar fi folosită, potrivit managerului unui alt spital, pentru a crește indicele ICM, adică gradul de complexitate a intervenției medicale și de a „stoarce” astfel sume mai mari de la Casa de Asigurări de Sănătate. La rândul lor, medicii care au tratat pacienții în ambulatoriu și-ar crește veniturile, pentru că ar fi prestat intervențiile „complexe” în Blocul Operator.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole