Doctoriţa Camelia Săndulescu, medic primar în expertiza capacităţii de muncă şi doctor în ştiinţe medicale

de | 27.09.2012 15:13 | Actualitate

Fiecare om este o poveste. Fiecare om are o poveste, iar poveștile se ascund în marile realizări ale vieții.
Doctorița Camelia Săndulescu este medic primar în expertiza capacității de muncă şi doctor în științe medicale. Face parte dintre oamenii norocoşi, privilegiaţi de destin, care au putut să îşi îndeplinească un vis. În copilărie și-a dorit să fie profesor, judecător și mai apoi, medic. Știe să asculte, să înțeleagă, să decidă.  
A absolvit Facultatea de Medicină Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie București  în 1990, ca șef promoție. Datorită notei foarte mari la absolvire a reușit să-și aleagă specializarea dorită, aceea de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă. La alegerea acestei specializări, a avut o contribuție și prof. Ion Bruckner care, cunoscându-i abilitățile de bun comunicator, ascultător, analist și decident, i-a sugerat această specializare.
„Această specializare înglobează toate aceste dorințe ale mele, faci și medicină, îi poți ajuta pe oameni, dar nu trata, trebuie să iei și o decizie în cadrul legal, pentru că noi reprezentăm o comisie de expertiză. Trebuie să asculți, să înțelegi să judeci totul, este mai mult decât a trata un pacient”. Pentru doctorița Camelia Săndulescu, fiecare  caz este „cel mai important şi mai deosebit”. Se simte la fel de implicată şi în cazurile simple şi în cele dificile.
Apoi a urmat rezidențiatul, care a durat 4 ani, în cadrul  Institutului Național de Expertiză Medicală Bucuresti și spre final, la Spitalul Județean  din Rm. Vâlcea.
După terminarea rezidențiatului în  1995,  a venit în Pitești, la Cabinetul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă. A obținut întâi titlul de medic primar și apoi pe cel de doctor în medicină.
Face totul cu dăruire, perseverență și profesionalism.
Și-a început cariera universitară în 2004, în cadrul Universității din Pitești, mai intâi ca asistent universitar, apoi ca șef lucrări la Specializarea Asistență Medicală.
Din 2012, este coordonator la lucrările de licență, cu rezultate deosebite din partea absolvenților. Activitatea publicistică bogată s-a materializat  în lucrări științifice, publicații și volume de specialitate, care constituie o sursă importantă de informare pentru specialiști și studenti. Urmare acestor realizări importante, a fost inclusă în Dicționarul personalităților din România, Ediția 2011.
Pentru doctorița Camelia Săndulescu, fiecare om este special, frumos și valoros, în felul său. Fiecare om merită același respect, aceleași șanse la fericire, același drept la iubire, indiferent ce meserie are, cum arată, cine este, ce are, căci, pentru a fi om, pentru a fi și bun, frumos și educat, nu trebuie să fii nici bogat, nici perfect fizic și nici geniu.  A fi om înseamnă a simți cu oamenii din jurul tău…
Și într-o zi de 19 august 2008, viața, i-a dăruit cel mai frumos cadou, pe Vladimir,  un copil deosebit, ca și mămica lui. 
„Pe copii trebuie doar să îi iubeşti. Aşa afli totul despre ei. Copilul are o inocenţă, o puritate, care îl face să comunice foarte uşor dacă se simte iubit. Doar fiind în relație cu copilul, îl putem cunoaște. Indiferent ce ne dorim pentru el, ce speranțe ne-am pus, ce idealuri i-am fixat, dacă îl privim și îl ascultăm cu iubire, vom ști întotdeauna să îl acceptăm necondiționat, indiferent cât de aproape sau departe de ale noastre sunt idealurile lui, speranțele lui, dorințele lui”.
Este recompensată din partea băiețelului ei, cu multe îmbrățișări, pupici, iubire și multă înțelegere.
Doctorița Camelia Săndulescu… un om, o femeie, un univers de trăiri.  Spune întotdeauna ce simte și face ceea ce gândește. Nu judecă un om după alegerile făcute în viață. Oferă prietenie și dragoste cu drag și dezinteresat. Trăiește așa cum simte sufletul ei, se simte mereu tânără și capabilă. Pe cât de fragilă, pe atât de puternică. Muncește cu dăruire, iubește neobosit și necondiționat, chiar și pe cei care nu merită. Privește admirativ și vorbește cald, cu încurajare și înțelepciune celor care au nevoie de ea. Și zâmbește. Orice om care zâmbește este frumos.     Pentru că zâmbetul este o stare de fericire care se transmite…
Elena Man

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii