Web Analytics

DNA a început urmărirea penală a președintelui ONAC, în dosarul privind achiziția de măști de protecție în pandemie

de | 5.05.2022 12:30 | Actualitate

DNA a început urmărirea penală a președintelui ONAC, în dosarul privind achiziția de măști de protecție la începutul pandemiei. Un contract de 50 de milioane de lei a fost încheiat cu o firmă care anterior distribuia cafea și țigări.

Citește și:Asistentele din dosarul „Vaccinare la chiuvetă” au primit arest la domiciliu


DNA l-a pus sub urmărirea penală președintele Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, Cornelia Nagy. Alături de ea, vor mai fi urmăriți și un consilier pentru achiziții publice și firma specializată în comerțul cu tutun și cafea. Dosarul vizează fapte de abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.
Concret, doamna Nagy și consilierul Mădălina Hohan sunt bănuite că au semnat în martie 2020 un acord-cadru între instituția pe care o reprezentau și firma SC Romwine & Coffee SRL prin care era vizată achiziția a 1,7 milioane de măști de protecție, pentru suma 50 de milioane de lei.

Citește și Dosare conexate în sarabanda vaccinărilor false


Cele două reprezentante ale ONAC și cei doi oameni de afaceri care controlau firma respectivă, alături de administratorul acesteia, s-au înțeles să implice societatea comercială în procedura de atribuire a contractului finanțat din bani publici, deși firma respectivă nu avea capacitate tehnică și nici financiară pentru a livra la timp măștile. Prin falsificarea mai multor documente, firma a evitat să plătească statului român penalități în valoare de peste 12 milioane de lei.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *