Web Analytics

Directorul general al DRDPB, Cătălin Șomode, a luat la pas drumurile județului

de | 25.01.2022 20:05 | Actualitate

La invitația președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, directorul general regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, căreia îi este arondat și județul nostru, a făcut o vizită de lucru în Argeș. Directorul DRDP a analizat la fața locului situația mai multor drumuri naționale unde este nevoie de investiții pentru refacerea infrastructurii.

Acesta a fost însoțit în mai multe localități de către vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Nicolaescu, deputații Simona Bucura-Oprescu și Nicolae Pavelescu, precum și șeful Secției Drumuri Naționale Pitești, Gheorghe Mihăiță.

Citește și Veteran de război celebrat de ziua sa de Consiliul Județean Argeș

Prima oprire a fost la Costești, acolo unde este nevoie de reabilitarea drumului național care traversează orașul. Directorul Cătălin Șomode i-a informat cu acest prilej pe primarul Ion Baicea și viceprimarul Daniel Stancu că în primăvară va demara acest proiect.

La Albota, discuțiile cu primarul Ion Dumitru s-au axat pe procedurile necesare pentru accesul în siguranță la intrarea și ieșirea de la sala de sport, aflată acum în construcție, spre drumul național Pitești – Craiova.

Următoarea oprire a fost la Mărăcineni. Primarul Nicolae Dascălu a adus în atenție necesitatea amenajării unui sens giratoriu la intersecția DN 73 cu șoseaua spre Budeasa. În aceeași zonă este nevoie și de reparații la un pod peste DN 73, directorul DRDP promițând sprijin în acest sens.

La Mioveni, primarul Ion Georgescu a subliniat importanța unui proiect de sistematizare a intersecției din zona Uzinei Dacia, acolo unde se produc deseori ambuteiaje și accidente. Intersecția va fi reconfigurată și semaforizată. O altă solicitare a administrației orașului Mioveni este aceea de reabilitare a drumului național care în Mioveni poartă numele de Bulevardul Dacia.

Reabilitarea DN 73 D este o solicitare comună a localităților situate pe această rută, așa cum au subliniat primarii Alin Văduva de la Davidești, Liviu Poșircă de la Vulturești, Vasile Leau de la Boteni și viceprimarul Constantin Popescu din aceeași localitate. Pe acest drum s-au produs alunecări de teren. Cătălin Șomode a spus că știe bine situația și se vor căuta soluții pentru remedierea problemelor.

La Valea Mare Pravăț, primarul Petre Boncoi și viceprimarul Ionuț Manea au solicitat sprijin pentru obținerea avizelor care permit intervenția în zona drumurilor naționale, astfel încât lucrările de introducere a gazelor naturale să poată începe.

S-a mers apoi pe DN 73 C care face legătura între Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș. Cătălin Șomode a avut, în acest sens, vești bune pentru primarii Ion Pădureanu de la Godeni, Florin Proca de la Berevoești și Marius Manole de la Aninoasa.

Conform directorului DRDP București, s-a făcut o expertiză care a confirmat starea de degradare a acestui drum și s-a decis lotizarea DN 73 C în trei tronsoane în vederea reabilitării. Acum sunt în derulare procedurile pentru demararea licitației pentru toate etapele de proiectare. Primul tronson la care se va lucra (de la fundație până la calea de rulare, șanțuri de scurgere a apelor pluviale și acces la proprietăți) va include 17 km, dinspre Câmpulung Muscel spre Curtea de Argeș. Până atunci, în primăvară se vor face reparații pe acest drum.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii