Web Analytics

Directorul general administrativ al UPIT, Mihai Oproescu, a devenit președintele ALDE Pitești

de | 28.09.2021 19:24 | Actualitate

Mihai Oproescu, în prezent, manageriază activitatea administrativă a Universității din Pitești și desfășoară activități didactice și de cercetare la programe de licență și de masterat în domeniile: electronică, telecomunicații, inginerie electrică, atât în țară cât și în străinătate. Această responsabilitate îi revine după 4 ani de management academic universitar al Facultății de Electronică, Comunicații și Calculatoare din poziția de decan. A asigurat, astfel, îndrumarea doctoranzilor în domenii de avangardă precum: energii regenerabile, smart city și managementul resurselor energetice.

Citește și UPIT: Când și unde va avea loc deschiderea festivă a noului an academic

Implicat, de peste 10 ani în pregătirea personalului didactic pentru cariera de profesor în mediul preuniversitar în cadrul DPPD Pitesti, alaturi de stransa relatie cu ISJ Arges si cu institutiile de invatamant preuniversitar cu profil tehnic din județ.
În condițiile apariției pandemiei de COVID19 a coordonat echipa de realizare, implementare și omologare (Universitatea din Pitești, Electroargeș SA, Renault România, Senior software) pentru dispozitive medicale destinate tratării bolnavilor de COVID19 (ventilator pulmonar) și siguranței personalului medical din secțiile ATI (PAPR – aparat respirator cu purificarea aerului).
Despre abilitățile organizatorice vorbesc cei 16 ani dedicați organizării de conferințe internaționale în România, Cehia, India, cu personalități în domenii strategice ale cercetării, dezvoltării, inovării: surse de energii regenerabile, electronică medicală.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole