Web Analytics
scris sâmbătă, 20.08.2022

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: O nouă campanie de phishing care exploatează folosirea serviciilor de curierat

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează, vineri seară, asupra unei noi campanii de phishing care exploatează folosirea serviciilor de curierat, aglomerate în această perioadă.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: O nouă campanie de phishing care exploatează folosirea serviciilor de curierat

”O nouă tentativă de phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulţi dintre utilizatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet”, a transmis, vineri, DNSC. 

Specialiştii fac câteva recomandări:  

  • Fiţi vigilenţi şi analizaţi cu atenţie informaţiile primite, înainte de a face o acţiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile! 
  • Evitaţi accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute. 
  • Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri şi verificaţi mereu în browser-ul de internet că vă aflaţi pe site-ul legitim!  

Citește și: Copiii, afectați de un nou virus foarte contagios

  • Analizaţi cu atenţie corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului în limba română. 
  • Verificaţi de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită