Web Analytics

Copiii, afectați de un nou virus foarte contagios

de | 20.08.2022 08:58 | Actualitate, Home

Un nou virus apărut în lume se răspândește cu rapiditate printre copii. Gripa tomatelor are simptome asemănătoare cu Covid-19, potrivit specialiștilor.
Oamenii de știință au comparat acest nou virus cu Covid-19. Se pare că gripa tomatelor a fost descoperită în India, în statul Kerala pe 6 mai 2022 și ar putea fi o consecință a febrei Chikungunya sau Dengue. Copiii prezintă un risc mai mare de a se îmbolnăvi cu această gripă din cauza contactului social apropiat, atingerii suprafețelor murdare și introducerii obiectelor în gură.

Citește și: Marius Nicolaescu, prezent la Festivalul “Tradiții argeșene” de la Corbeni 


Cercetătorii consideră nu consideră deocamdată acest virus un pericol pentru viață. Simptomele acestei gripe includ febră mare, dureri intense de articulații și erupții cutanate de vezicule roșii și dureroase pe tot corpul, care se măresc treptat până ajung la dimensiunea unei roșii. Alte simptome includ oboseală, greață, vărsături, diaree și deshidratare.
Deocamdată, nu există niciun tratament pentru această boală, dar este recomandată izolarea timp de cinci-șapte zile de la debutul simptomelor.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *