Web Analytics

Directoratul Național de Securitate Cibernetică: „Nu accesați SMS-uri și linkuri capcană!”

de | 7.09.2022 20:53 | Actualitate, Home

O nouă tentativă de fraudă online încearcă să exploateze folosirea serviciilor de curierat în perioada reducerilor! Infractori cibernetici trimit potențialelor victime un SMS în care îi anunță că au câștigat un premiu, fără să dea detalii suplimentare.

Citește și: WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane mobile

„Mesajul conține un link care, odată accesat (din curiozitate sau din dorința de a beneficia de un câștig rapid) redirecționează către un site de #phishing. Site-ul copiază elementele de identitate vizuală ale serviciului de curierat #FedEx, pentru a oferi utilizatorului impresia că se află pe un canal de comunicare oficial al companiei.

În realitate, dacă aruncăm o privire către denumirea domeniului care găzduiește această schemă de phishing (globalpackoin[.]com) ne putem da seama instant că NU suntem pe site-ul FedEx și că ar trebui să ne oprim înainte de a furniza date sensibile”, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Citește și: Scrisoare deschisă privind adoptarea noilor legi ale justiției

SFATURI utile!

  • Fiți vigilenți și analizați cu atenție informațiile primite, înainte de a furniza date online
  • Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate, venite din surse necunoscute
  • Evitați furnizarea la cerere de date personale, date financiare sau date de autentificare, după accesarea unor link-uri venite prin sms, e-mail sau platforme de mesagerie. Tastați numele site-ului pe care doriți să introduceți astfel de date manual în browserul de internet, pentru siguranță.
  • Analizați cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română.
  • Verificați existența promoțiilor și concursurilor pe canalele oficiale ale companiilor care le organizează
  • Nu uitați că NU puteți câștiga un premiu la un concurs la care nu v-ați înscris și nu ați participat
  • Intră pe sigurantaonline.ro și află cum te poți proteja de atacatorii care îți vânează datele. Avem și un quiz pentru tine, dacă vrei să îți testezi abilitățile de a detecta și evita astfel de amenințări: https://quiz.sigurantaonline.ro.
  • SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și ARB, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft RomaniaBIT SENTINELATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *