Web Analytics

Director nou la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”

de | 9.07.2021 15:50 | Actualitate, Politica si Administratie

După ce prof. Alina Manea – fosta directoare a Colegiului Național „Ion C. Brătianu” Pitești – a fost numită prin ordin de ministru la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș, noul director al Colegiului Național „Brătianu” este profesoara de biologie Florica Dumitru, care a ocupat funcția de director adjunct până acum.

Citește și Noua șefă a IȘJ Argeș: „Știu ce mă așteaptă aici și în ce moment contextual am preluat, dar mi-am asumat”

Directorii de școli din Argeș vor susține examene în toamnă, a anunțat Inspectorul Școlar General al IȘJ Argeș, Alina Manea, în cadrul conferinței de presă de vineri, 9 iulie a.c.. Mandatele directorilor de școli expiră la sfârșitul lunii august, în luna septembrie vor fi înscrierile, iar examenele vor începe din luna octombrie.

Prof. Florica Dumitru, noul director al Colegiului „Ion C. Brătianu”

Prof. Florica Dumitru, noul director al Colegiului „Ion C. Brătianu”

Noua șefă a IȘJ Argeș: „Eu nu am venit să dau directori jos sau să pun alți directori care sunt mai buni sau mai puțin pregătiți”

Și eu, ca director, am avut prelungire de mandat până la sfârșitul anului școlar, până în 31 august 2021. Eu nu am venit să dau directori jos sau să pun alți directori, care sunt mai buni sau mai puțin pregătiți, am venit aici să nu se producă o sincopare a sistemului. Lucrurile nu au fost deloc ușoare, cum, probabil, se vede în exterior sau cum se interpretează. Nu este obiectivul meu acesta. Cred că directorii din Argeș trebuie să fie oameni competenți, trebuie să fie oameni care nu au rezistență la schimbare, care au foarte multă receptivitate și foarte multă putere de comunicare și care nu iubesc doar funcția. Va veni un concurs național în acest sens, care, probabil, va tranșa în notele riguroase ale competențelor din acest portofoliu. Se face evaluarea dumnealor cum se face în fiecare an, procedural, la finalul lunii august”, a declarat prof. Alina Manea, inspector școlar general.

Prof. Alina Manea, Inspector Școlar General

Prof. Alina Manea, Inspector Școlar General

Examenul de definitivat urmează să debuteze săptămâna viitoare, în data de 14 iulie. Centrul de examen este Colegiul Național „Alexandru Odobescu”. Sunt 209 candidați înscriși și 34 de discipline. Între 15-21 iulie are loc evaluarea, iar între 21-22 iulie se depun contestațiile. Pentru ca în perioada 22-28 iulie să se rezolve aceste contestații și să se afișeze rezultatele finale. În legătură cu examenul de titularizare, acesta va fi susținut pe 21 iulie. Pe 27 iulie se vor afișa rezultatele. Urmează perioada de contestație, iar rezultatele finale se vor afișa pe 3 august.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole