Direcţia Silvică, condamnată pentru un arbore care a căzut peste o maşină

de | 24.09.2021 10:40 | Actualitate, Dezvaluiri, Home

Recent, Direcția Silvică Argeș a fost obligată de instanță să plătească despăgubiri în valoare de 20.760,32 lei, plus cheltuieli de judecată, unui tânăr care și-a avariat mașina după ce un arbore de pe marginea drumului a căzut pe carosabil.

Incidentul s-a petrecut pe DJ 703 E, pe raza comunei Băbana, acolo unde, din fondul forestier situat în partea stângă a părții carosabile, a căzut un arbore. Încercând să evite impactul, conducătorul auto a virat la dreapta, în afara părții carosabile, unde a lovit un alt arbore. Cu toată manevra făcută pentru a evita impactul cu arborele aflat în cădere liberă, șoferul nu a reușit să nu fie lovit și de arborele care, în cădere, a atins mașina. În urma evenimentului rutier, autoturismul, un Renault Megane, a suferit avarii la bara din față, la aripa din dreapta, la farul din stânga, la farul din dreapta, ușa din dreapta față, ușa din dreapta spate, prag dreapta, oglinda laterală dreapta, janta din dreapta spate, aripa spate din dreapta.

Citește și Jandarmeria Argeş contrazice Direcţia Silvică! Ursul-trofeu a fost tranchilizat de două ori, „deoarece prima doză nu a avut efect”

Direcţia Silvică Argeş este bună de plată cu peste 25.000 lei

Cererea de chemare în judecată a fost făcută de tatăl băiatului, care nu s-a lăsat până nu a demonstrat în instanță, cu expertiză tehnică și martori, cine este de vină pentru incidentul produs în urmă cu doi ani. Mai mult, martorii au spus că în zonă s-au mai întâmplat şi alte incidente de acest gen, dar nu s-a luat nicio măsură de către pârâtă, Direcția Silvică Argeș, în sensul de a-și tăia și toaleta arborii bătrâni și putrezi, care stau să se prăbușească pe drum.
Juriștii DSA au încercat să explice că s-au efectuat tăieri și toaletări în zonă încă din 2017, dar n-au avut succes în fața instanței. În consecință, Judecătoria Pitești a obligat Direcția Silvică Argeș, la termenul din luna mai, să plătească reclamantului suma de 20.760,32 lei, cu titlu de despăgubire, și suma de 5.343 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Am solicitat Direcției Silvice Argeș să ne relateze cum a soluționat acest litigiu, însă până la ora închiderii ediției nu ne-a răspuns.

Citește și Fenomene paranormale şi plăţi făcute pentru drumuri nerecepţionate la Direcţia Silvică Argeş

 

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022
UE – ajutor umanitar mondial: 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022

Comisia Europeană a adoptat bugetul său anual inițial pentru ajutor umanitar de 1,5 miliarde EUR pentru anul 2022. Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor...

Se reduce prețul la energie și la gaze
Se reduce prețul la energie și la gaze

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric. "Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul...

Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești
Fiesta latino-americană la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala ”Simfonia” a Centrului Multifuncţional, un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral se va afla, în premieră, dirijorul argentinian Ramiro Arista. În program: Arturo Márquez – ”Danzón No. 2”,...