Web Analytics

DIICOT: Trei persoane suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj şi camătă, reţinute

de | 13.11.2022 15:51 | Actualitate, Home

Trei persoane suspectate de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj în formă continuată şi camătă, au fost reţinute. Membrii grupării acordau împrumuturi doar unor persoane solvabile şi aplicat dobânzi mari, cu scopul de a le deposeda de bunuri de valoare, potrivit news.ro. 

”La data de 10.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de 3 inculpaţi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj în formă continuată şi camătă”, a transmis, vineri, DIICOT.  

Citește și: Echipa de „specialişti” din Primăria Câmpulung a împins municipalitatea către un alt litigiu cu Prefectura

Sursa citată a precizat că, începând cu anul 2019 inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de şantaj şi camătă, care a acţionat în mod coordonat, în realizarea activităţilor infracţionale, pe raza judeţului Dolj. 

”Membrii grupului infracţional organizat acordau împrumuturi doar acelor persoane despre care aveau informaţii că sunt solvabile şi deţin bunuri mobile şi/sau imobile de valoare, pe care le solicitau drept ”garanţie”, dobânzile lunare percepute fiind cuprinse între 10 şi 25% din valoarea împrumutului. Inculpaţii majorau dobânzile sau îi penalizau pentru neplata la zi a celor împrumutaţi, urmărind, deposedarea lor de bunuri mobile şi imobile prin exercitarea unor acte de intimidare”, au transmis procurorii.  

Potrivit acestora, la data de 10.11.2022, unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant după ce a primit de la o persoană suma de 100.000 de lei, ca urmare a comiterii infracţiunilor de şantaj şi camătă. 

”Ulterior, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Dolj, organele de cercetare penală identificând şi ridicând în vederea continuării cercetărilor, sumele de aproximativ 25.000 de euro şi 6.600 de lei, carduri bancare, mai multe însemnări olografe privind persoane şi sume de bani, telefoane mobile, laptopuri, medii de stocare şi documente de proprietate pentru mai multe bunuri mobile şi imobile, precum şi ţigarete fără timbru legal de marcaj, arme albe şi un pistol tip airsoft”, au mai precizat procurorii.  

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *