Web Analytics
scris marți, 21.03.2023

Diana Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina

Diana Șoșoacă vrea anexarea teritoriilor ucrainene pe care țara noastră le-a pierdut în trecut, anunță Realitatea PLUS. Vorbim de nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul, Maramureșul istoric și Insula Șerpilor. Mai mult, senatoarea vrea ca România să anuleze Tratatul de bună vecinătate cu Ucraina.

Diana Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina

Citește și: Șef din Ministerul Sănătății, plasat sub control judiciar

Diana Şoşoacă, senatoare neafiliată (fostă AUR), președintele S.O.S România, a depus la începutul acestei săptămâni o propunere legislativă pentru anexarea de către România a unor teritorii ce aparțin în prezent Ucrainei. Aceasta cere „anexarea teritoriilor istorice ale României, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Buceagul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina”.

Citește și: Ligia Deca are COVID. Ministrul Educației  face parte din delegația lui Iohannis în Emirate

Diana Șoșoacă a precizat că reunificarea națională este necesară. Potrivit Expunerii de motive, pornind de la „dreptul natural și legitim al unității naționale și de la faptul că reunificarea națională este necesară din mai multe considerente – pentru reparație istorică, socială, morală și economică, dar și pentru interesele geostrategice ale României, mai ales în contextele invocate de NATO și UE. (…) Având în vedere disprețul și batjocura statului ucrainean față de statul român si cetățenii de etnie română ce trăiesc în teritoriile ocupate vremelnic, exprimat prin adoptarea Legii minorităților naționale în anul 2022, reiterăm solicitarea de a ni se înapoia teritoriile deținute pe nedrept de către Ucraina, împreună cu cetățenii de etnie română: Nordul Bucovinei, Herța, Buceagul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina”.

Expunerea de motive mai arată că, având în vedere conflictul din Ucraina și faptul că statul român finanțează Ucraina cu tehnică militară și armament prin intermediul NATO, precum și faptul că prin România au trecut aproximativ 3 milioane de ucraineni, „cerem Ucrainei să ne dea ținuturile locuite de frații noștri români. Trebuie subliniat că etnicii români din Ucraina sunt ignorați total de autoritățile din România și Ucraina, care refuză orice dialog cu aceștia”.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Stie foarte bine ca in acest moment nu este posibil asa ceva dar atrage capital electoral.Romania are multe de luat inapoi numai ca, fiind o tara mica si fara putere, nu poate sa ia nimic inapoi.Nimeni nu cedeaza ce a dobandit legal sau ilegal, de buna voie.Astea sunt doar vise.Daca cerem ceva inapoi trebuie sa o facem juridic la Curtea Internationala de Arbitraj asa cum s-a procedat in trecut. Procesul va dura 150 de ani si daca vom castiga ne mai trebuie 100 de ani pt. a intra in posesie.Sigur….glumesc….. dar pe aici este realitatea.
    S-ar crea un precedent si ar da nastere la alte solicitari de acest gen, pt. ca nu suntem singurii care avem aceasta problema.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...