Web Analytics

DGA Sibiu. Percheziții domiciliare într-un dosar care vizează infracțiuni de corupție

de | 31.08.2022 15:10 | Actualitate, Home

În data de 31 august 2022, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează 5 percheziţii domiciliare, dintre care 1 la sediul unei instituţii publice, respectiv Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu.

Citește și: DGA Hunedoara. Control judiciar pentru o persoană care a fost prinsă în flagrant primind o sumă de bani, după ce a pretins că își poate trafica influența asupra funcționarilor din cadrul S.P.C.L.E.P. Hunedoara

În fapt, în perioada mai-iunie 2022, persoana în cauză, funcționar public cu funcție de execuție în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu a pretins și primit sume de bani cuprinse între 100 de lei și 720 de lei, condiţionând în prealabil îndeplinirea îndatoririle sale de serviciu privind  punerea la dispoziția contribuabililor a formularelor ce se impunea a fi completate de aceștia, dar și acordarea de îndrumări în scopul completării declarațiilor de venituri, şi înregistrarea acestor declarații, activităţi pentru îndeplinirea cărora nu sunt stabilite taxe suplimentare. 

La data de 24.05.2022, lucrători din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizaţi de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită. 

Citește și:  DGA Dolj. Bărbat prins în flagrant, după ce a oferit o sumă de bani cu  titlul de mită unui agent de poliţie rutieră

Astfel, în urma cercetării faptei sesizate, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 25.08.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea de către funcționarul public cu funcție de execuție în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu a 5 infracţiuni de luare de mită şi săvârşirea a 4 infracţiuni de dare de mită de către un număr de 4 persoane care s-au adresat Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu pentru întocmirea declarațiilor fiscale și a declarațiilor de venit. 

În cursul zilei a fost efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, urmând ca procurorul de caz, după finalizarea audierilor aflate în curs de desfăşurare la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, să aprecieze dacă se impune luarea de măsuri preventive în cauză.

Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi IGPR – Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *