Web Analytics

DGA Dolj. Bărbat prins în flagrant, după ce a oferit o sumă de bani cu  titlul de mită unui agent de poliţie rutieră

de | 12.08.2022 10:53 | Actualitate, Home

La data de 11.08.2022, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au procedat la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 67 de ani din municipiul București, după ce a oferit o sumă de bani unui agent de poliție, pentru a nu i se reține permisul de conducere auto.

În fapt, în aceeași zi, în jurul orelor 09.30, un agent de poliţie din cadrul Secției Poliție Rurală 4 Coșoveni – Postul de Poliție Dioști, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe DN6-E70, un conducător auto care depășise un autotren pe linie continuă, ocazie cu care i-a adus la cunoștință că urmează să fie sancționat contravențional și ca măsură complementară să i se suspende permisul de conducere. 

Citește și: DGA Olt. Flagrant pentru dare de mită, ca urmare a unui apel la Call Center-ul D.G.A.

Conducătorul auto i-a oferit agentului de poliție suma de 50 de euro pentru a-l determina să nu constate contravenția și să nu îi rețină permisul de conducere auto.

Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea şi a anunţat şeful ierarhic, precum şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând să întocmească actele de constatare a contravenției. 

Pe parcursul verificărilor efectuate cu privire la persoană și la mijlocul de transport, conducătorul auto a insistat cu privire la încălcarea atribuțiilor de serviciu de către agentul de poliție, moment în care a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 100 euro agentului de poliţie.

Citește și: DGA Sibiu: Medic reținut pentru fapte de corupție

 În urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus față de inculpat reținerea pe o perioadă de 24 ore pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În cursul aceleiași zile, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *