Web Analytics

DGA Sălaj. Acord de recunoaștere a vinovăției pentru dare de mită, în urma denunțurilor formulate de doi polițiști

de | 5.07.2022 12:32 | Actualitate, Home

Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj și de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sălaj, la data de 29 iunie 2022, a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fără calitate specială pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.  

Citește și: DGA Giurgiu. Agent de poliție reținut pentru infracțiuni de corupție

În fapt, la data de 07 iunie 2022, inculpatul, un bărbat în vârsta de 42 de ani, a oferit suma de 1000 de lei unui echipaj format din doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj – Secția de Poliție Rurală nr. 7 Nușfalău, pentru ca aceștia să nu îl testeze cu aparatul etilotest și să nu i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, determinată ulterior la valoarea de 2,33 g/ml. 

Pentru acest motiv, polițiștii au înștiințat conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sesizând de îndată săvârșirea infracțiunii de dare de mită la Serviciul Județean Anticorupție Sălaj.

Citește și: DGA Botoșani. Agent de poliție condamnat în primă instanță pentru infracțiuni de corupție

Urmare a sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Serviciul Județean Anticorupție Sălaj, ocazie cu care s-a procedat la consemnarea denunțurilor celor doi agenți de poliție și identificarea inculpatului. De asemenea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, s-a procedat la efectuarea cercetării la fața locului și conducerea inculpatului la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, față de acesta fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *