Web Analytics

DGA Giurgiu. Agent de poliție reținut pentru infracțiuni de corupție

de | 1.07.2022 10:29 | Actualitate, Home

La data de 30 iunie 2022, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au efectuat activități procedurale într-un cauză penală având ca obiect infracțiuni de corupție.

Astfel, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, un altul de percheziție auto și au ridicat înscrisuri  de la o instituție publică. 

În cauză, este vizat un agent de poliție din cadrul I.P.J. Giurgiu – Serviciul Ordine Publică. 

 Infracțiunile reținute în sarcina acestuia sunt luare de mită în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influență și divulgarea unor informații  secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată (4 acte materiale). 

Citește și: DGA Botoșani. Agent de poliție condamnat în primă instanță pentru infracțiuni de corupție

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada aprilie 2021- iunie 2022, agentul de poliție, cu atribuții de serviciu pe linia controlului și constatării infracțiunilor/contravențiilor la regimul silvic, pe raza județului Giurgiu, a pretins și primit, cu titlu de mită, de la administratorii/reprezentanții unor depozite de material lemnos, sume de bani și foloase, în valoare totală de 29.120 lei și , de asemenea, a divulgat acestora informații cu privire la controale ce urmau a fi efectuate.

Totodată, se mai efectuează acte de urmărire penală cu privire activitatea infracțională a altor 5 persoane.

În cursul zilei de ieri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul  Giurgiu a emis o ordonanță de reținere față de agentul de poliție pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să se dispună măsuri procesuale în consecință. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *