DGA Hunedoara: Angajat al unui ocol silvic trimis în judecată pentru luare de mită

de | 27.09.2021 07:12 | Actualitate, Dezvaluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Ca urmare a finalizării cercetărilor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis, la data de 13.09.2020, rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, funcționar public – angajat al unui ocol silvic, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și a altor 3 inculpați, fără calitate specială, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită în formă continuată.

Citește și: A trecut un an şi jumătate de la cazul copilului mort la Clinica „Teddy Care” din Piteşti / Prim-procurorul Nicolae Argeşanu: „Avem mai multe persoane în calitate de suspecţi”

În cursul anului 2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au fost înregistrate mai multe sesizări privind comiterea mai multor infracțiuni de corupție, de către funcționari publici implicați în sprijinirea activităților de tăiere si sustragere fără drept de material lemnos, din pădurile aflate în paza şi administrarea Ocolului Silvic Brad.

În fapt, angajatul ocolului silvic, în calitate de pădurar, în perioada ianuarie-martie 2020, a primit, în  mod repetat, de la trei persoane, mai multe sume de bani sub formă de împrumut, material lemnos și servicii constând în transporturi auto, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, cu privire la paza fondurilor forestiere aflate în gestiunea sa, permițându-le astfel celorlalți inculpați, în repetate rânduri, să sustragă material lemnos.

Citește și: Calinic vrea să salveze Arhiepiscopia de facturile mărite la curent şi grăbeşte finalizarea microhidrocentralei ”Călugăriţa”

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara, au desfășurat actele de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz, care au probat activitatea infracțională.

În cauză s-a colaborat cu B.O.S. – Alba – Serviciul Operațiuni Speciale Hunedoara.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Hunedoara, instanță competentă să judece cauza.

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Fabrica Ford Craiova a fost preluată de turcii de la Ford Otosan.
Fabrica Ford Craiova a fost preluată de turcii de la Ford Otosan.

INVITAȚIE DE PRESĂ Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul Economiei, FlorinSpătaru, va participa marți, 5 iulie, la Craiova, la evenimentul organizat cu ocaziapreluării oficiale a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan.Premierul și ministrul...

FC Argeș: 28 de jucători în cantonamentul de la Curtea de Argeș
FC Argeș: 28 de jucători în cantonamentul de la Curtea de Argeș

FC Argeș a început astăzi cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată din această perioadă precompetițională. Antrenorul Andrei Prepeliță a deplasat în cantonamentul de la Curtea de Argeș un lot de 28 de jucători. Printre aceștia se regăsește și ultima achiziție...

Programul echipei FC Argeș din Superliga, sezonul 2022-2023
Programul echipei FC Argeș din Superliga, sezonul 2022-2023

➡Etapa 1: FC Argeș - UTA ➡Etapa 2 Sepsi – FC Argeş ➡Etapa 3 FC Argeş – Universitatea Cluj ➡Etapa 4 FC Rapid – FC Argeş ➡Etapa 5 FC Argeş – U Craiova 1948 ➡Etapa 6 CS Mioveni – FC Argeş ➡Etapa 7 FC Argeş – Chindia Târgovişte Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC...