A trecut un an şi jumătate de la cazul copilului mort la Clinica „Teddy Care” din Piteşti / Prim-procurorul Nicolae Argeşanu: „Avem mai multe persoane în calitate de suspecţi”

de | 23.09.2021 13:56 | Actualitate, Dezvaluiri, Home

În februarie 2020, un copil de patru ani și 8 luni a murit după o analgosedare realizată la cabinetul stomatologic Teddy Care din Pitești. Direcția de Sănătate Publică a amendat firma cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare. Mai exact, deși avea autorizație de funcționare, clinica nu avea autorizație pentru Secție de Anestezie și Terapie Intensivă. Cazul a dobândit imediat notorietate națională și în cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, dar cercetările nu sunt finalizate, la mai bine de un an și jumătate de la tragicul eveniment.

Citește și Exclusiv. Adrian Vasile, tatăl băieţelului mort după anestezie, primul interviu după tragedie: ”Anestezistul mi-a recunoscut că au mai fost probleme cu analgosedările la Teddy Care”

„În momentul de față, sunt niște chestiuni foarte tehnice în derulare, niște expertize”

Dosarul copilului mort a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. „Deocamdată, încă sunt cercetări. Nu s-a dat o soluție în cauză. În momentul de față, sunt niște chestiuni foarte tehnice în derulare, niște expertize. În funcție de rezultatul acela, vedem ce probatoriu vom administra în continuare. Avem mai multe persoane în calitate de suspecți”, ne-a declarat Nicolae Argeșanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Părinţii, prin vocea tatălui, Adrian Vasile, ne-au spus că au angajat un avocat care se ocupă de caz şi că cercetările nu s-au terminat

Părinţii, prin vocea tatălui, Adrian Vasile, ne-au spus că au angajat un avocat care se ocupă de caz şi că cercetările nu s-au terminat

Adrian Vasile, tatăl copilului mort, ne-a spus că nu a fost contactat de cei de la cabinetul stomatologic și că s-au făcut mai multe expertize. „Se fac cercetări. Nu știu nimic. Nu s-a dat drumul la dosar”, a mai spus Adrian Vasile, contactat telefonic.

Medicul anestezist Adrian Dinescu este unul dintre cei patru suspecţi indicaţi de procuror

Medicul anestezist Adrian Dinescu este unul dintre cei patru suspecţi indicaţi de procuror

Reamintim că băiețelul a ajuns la clinica dentară pe 10 februarie 2020, i s-a administrat anestezicul de către medicul colaborator, anestezistul Adrian Dinescu, și au început tratamentele dentare. În mai puțin de o oră, copilul a intrat în stop cardio-respirator, a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Pitești și, ulterior, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, unde a și murit după două zile, pe 12 februarie.

Citește și Percheziții la Teddy Care și la medicul care l-a anesteziat pe copilul care a murit

Citește și Jenant. Cei de la Teddy Care spun că sunt clinică, deși în realitate sunt doar un cabinet stomatologic

 

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate
Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro. Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA:...

Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României
Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare. „Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de...