DGA Galați: Persoane trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită

de | 19.06.2022 23:54 | Actualitate

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat acte de urmărire penală și au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a două persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, în data de 17.07.2021, unul dintre inculpați, aflat la volanul unui autoturism, nu a oprit la semnalul agenților de poliție din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Județean de Poliție Transporturi Galați – Postul de Poliție Transporturi Feroviare Tecuci, aflați în exercițiul atribuțiilor de serviciu. Pentru a nu fi sancționat cu amendă și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-a promis unuia dintre agenți, în mod repetat, diferite sume de bani, ulterior oferindu-i acestuia suma de 300 de lei.

Citește și: Fără precedent! Tribunalul anulează concursul de directori de la Şcoala “Ion Minulescu” din Piteşti

 De asemenea, cel de-al doilea inculpat, frate cu cel care a oferit suma de bani menționată anterior, le-a promis celor doi lucrători de poliție suma de 1000 de lei drept mită, pentru a nu-i fi suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice fratelui său.

Întreaga activitate infracțională a fost înregistrată cu dispozitivul Body-worn camera aflat în dotarea polițiștilor, care au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Galați.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză.

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Destul de grea-i discernearea intre , dare de mita si luare de mita ; cum ou’ si gaina !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.