DGA Galați/ Persoană fără calitate specială trimisă în judecată pentru trafic de influență în formă continuată

de | 29.09.2021 | Actualitate, Dezvaluiri, Home, Politica si Administratie

 

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (3 acte materiale).

Citește și: DGA Hunedoara: Angajat al unui ocol silvic trimis în judecată pentru luare de mită

În fapt, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în ziua de 20.04.2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, suma de 2.000 de euro de la un martor denunțător, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul Spitalului de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați. În schimbul banilor, i-a promis denunțătorului că îl va determina pe medicul respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 și, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de asistent medical.

În același context, în ziua de 30.04.2018, a primit, pentru sine, în mod direct, suma de 3.000 de euro de la un alt martor denunțător, pe care l-a lăsat să creadă că ar avea influență tot asupra unui medic din cadrul aceleiași unități medicale din Galați, promițându-i denunțătorului faciliteze angajării la Serviciul de Ambulanță Galați, pe un post de șofer.

Totodată, în zilele de 17 și 19 mai 2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, sumele de 3.000 de euro și 500 de euro de la o altă persoană martor denunțător, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul aceluiași spital, în schimbul promisiunii determinării medicului respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 și, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de infirmieră.

Citește și: Raport privind acțiunile de dezinformare și a efectelor acestora în România

       În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Accident mortal pe DN 7, ce leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea
Accident mortal pe DN 7, ce leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea

Polițiștii Serviciului rutier au intervenit, în urmă cu puțin timp, la un accident în comuna Milcoiu, Drumul național 7, kilometrul 156, la limita cu județul Argeș. Din primele date se pare că în accident este implicat un autoturism și un tir. Din păcate, șoferul...

Polițiștii argeșeni, surpriză pentru admiratorul lor de 3 ani
Polițiștii argeșeni, surpriză pentru admiratorul lor de 3 ani

Sărbătoarea Sfântului Andrei are o semnificație aparte pentru toți românii. Un micuț român, pe nume Andrei, care la aproape 3 anișori este un admirator înfocat al polițiștilor, a fost astăzi vizitat de polițiștii argeșeni. Cel mai mult el s-a bucurat de prezența...

Ceremonie militară, de 1 Decembrie, în Piața Vasile Milea
Ceremonie militară, de 1 Decembrie, în Piața Vasile Milea

60 de militari, 16 ofițeri și subofițeri ai Jandarmeriei Argeș, 16 ofițeri și subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, 15 salvatori montani și reprezentanți ai Poliției Locale Pitești vor participa la ceremonia militară ce va fi organizată cu...