Web Analytics

DGA Galați/ Persoană fără calitate specială trimisă în judecată pentru trafic de influență în formă continuată

de | 29.09.2021 07:57 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

 

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (3 acte materiale).

Citește și: DGA Hunedoara: Angajat al unui ocol silvic trimis în judecată pentru luare de mită

În fapt, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în ziua de 20.04.2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, suma de 2.000 de euro de la un martor denunțător, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul Spitalului de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați. În schimbul banilor, i-a promis denunțătorului că îl va determina pe medicul respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 și, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de asistent medical.

În același context, în ziua de 30.04.2018, a primit, pentru sine, în mod direct, suma de 3.000 de euro de la un alt martor denunțător, pe care l-a lăsat să creadă că ar avea influență tot asupra unui medic din cadrul aceleiași unități medicale din Galați, promițându-i denunțătorului faciliteze angajării la Serviciul de Ambulanță Galați, pe un post de șofer.

Totodată, în zilele de 17 și 19 mai 2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, sumele de 3.000 de euro și 500 de euro de la o altă persoană martor denunțător, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul aceluiași spital, în schimbul promisiunii determinării medicului respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 și, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de infirmieră.

Citește și: Raport privind acțiunile de dezinformare și a efectelor acestora în România

       În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii