Web Analytics

DGA Sibiu: Medic reținut pentru fapte de corupție

de | 4.08.2022 09:04 | Actualitate, Home

La data de 29.03.2022, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, ca urmare a formulării unui număr de două denunţuri înregistrate la nivelul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu.

Citește și: DGA București și județul Ilfov: Agenți de poliție reținuți pentru fapte de corupție

În fapt, s-a reţinut că, în perioada martie 2022 – mai 2022, o persoană, având calitatea de medic în cadrul unei unități spitalicești din Sibiu, a pretins şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, județul Sibiu, din data de 29.03.2022, s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită, extinzându-se apoi urmărirea penală prin mai multe ordonanţe din data de 25.07.2022 cu privire la noi fapte de corupţie.

Citește și: Exclusiv. Avem acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de fostul adjunct al Poliţiei Mioveni

Ulterior, la data de 01.08.2022, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale față de suspect, iar în data de 03.08.2022 s-a dispus reţinerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi a se aprecia asupra măsurilor preventive ce urmează a fi dispuse în cauză.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu au beneficiat şi de sprijinul I.G.P.R. Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi IPJ Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *