Web Analytics
scris joi, 16.06.2022

DGA Brașov. Persoane reținute pentru obținerea permisului de conducere auto în mod fraudulos

La data de 15.06.2022, ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Brașov și Galați, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov și cu sprijinul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Brașov, Galați și Grupării Mobile de Jandarmi Constanța,  au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, la imobilele unor persoane fizice și societăți, mai exact 5 mandate pe raza județului Brașov și unul pe raza  județului Galați, urmate de 14 mandate de aducere a suspecților, la sediul structurii de parchet menționate.

DGA Brașov. Persoane reținute pentru obținerea permisului de conducere auto în mod fraudulos

Citește și: DGA Vrancea: Percheziții la persoane suspectate de fapte de corupție

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor școli de șoferi, dar și cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov, cu scopul de a parcurge cursurile unor școli de șoferi, ulterior acestui fapt să poată participa la proba scrisă pentru a obține permisul de conducere în mod fraudulos. 

Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaților  răspunsurile corecte. 

Sumele de bani oferite de cei care doreau să obțină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse  între  2500 – 5000 de euro pentru fiecare permis obținut.

Citește și: Şeful IPJ Argeş nu are noroc la şoferi. Şi actualul şofer al comandantului Marian Badea a avut probleme penale

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, cumparare de influență și trafic de influență, în legătură cu obținerea permiselor de conducere auto.

În cauză, pentru un număr de 6 suspecți, au fost emise  ordonanțe  de reținere de către procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă  Tribunalul Brașov pe o perioadă de 24 de ore. 

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Oare polițiștii supraveghetori din sala nu știau nimic????? Elevii candidați trebuiau să intre amândoi în același timp in sala de ex și obligatoriu să stea unul langa altul!!!Sufleorul și candidatul trebuia să întoarcă capul unul spre altul la calculator de cel puțin 22 de ori și Sufleorul trebuia să stea cu capul in calculatorul vecinului mai multe „zeci” de secunde pt a citi întrebarea și răspunsurile.El trebuia să răspundă corect și la întrebările lui altfel se bloca calculatorul și programul îl scotea afara din sala!!!! E cusuta rău cu „ață albă”

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *