Web Analytics

Dezbatere la Curtea de Apel Pitești. Judecătorul Rebeca, nemulțumit de litigiile Casei de Pensii: „Cineva greșește”

de | 1.04.2023 11:23 | Actualitate, Home

Curtea de Apel Pitești a organizat o debatere despre comunicare, vineri- 31 martie, la care au participat specialiști, studenți, dar și elevi din Pitești. Moderatorul dezbaterii a fost judecătorul Ion Rebeca, purtător de cuvânt al Curții de Apel Pitești, care organizează periodic și sesiuni de educație juridică în școli.

Acesta a atras atenția că, deși Curtea de Apel Pitești este cea mică mică din țară, pentru că are arondate doar județele Argeș și Vâlcea, are cea mai mare încărcătură/judecător din România.

„Mi se pare o situație aberantă, de necrezut, cum o Curte atât de mică să aibă o încărcătură pe judecător atât de mare, să depășească media Curților din țară. Se întâmplă lucrul acesta fiindcă avem foarte multe litigii cu Casa Județeană de Pensii. Intrăm într-o ședință, nu exagerez, cu 70-80-100 de dosare/ ședință. Și asta se întâmplă de 10 ani, fiindcă sunt foarte multe litigii pe drepturi de asigurări sociale care se judecă la noi”, a declarat judecătorul.

„Cineva greșește. Ori greșim noi când dăm hotărâri judecătorești în favoarea pensionarilor, ori greșește Casa Județeană de Pensii, care nu le calculează corect pensia. Acolo se întâmplă ceva foarte grav!”, a mai spus judecătorul Ion Rebeca, care a precizat că situația este de neconceput și că toate cheltuielile de judecată plătite de Casa Județeană de Pensii Argeș sunt suportate din sistemul public.

Citește și Curtea de Apel Pitești- pe primul loc la încărcătura de dosare soluționate de un judecător

Citește și Fostul judecător Marius Andreescu, noi lansări de carte

Printre specialiștii în comunicare prezenți s-a numărat și conf. univ. dr. Delia Duminică, cadru didactic la Specializarea Jurnalism de la Universitatea din Pitești, care a venit însoțită de studenți de la Jurnalism. Specialiștii în comunicare au discutat despre libertatea de exprimare, comunicarea eficientă, rolul mijloacelor de informare în masă și relația dintre mass-media și instituțiile juridice. A fost adus în discuție și faptul că orice profesie are un statut, o lege, însă în România nu există o lege a Presei, deși, în Constituția de la 1923, exista un capitol întreg prin care era reglementată presa.

Citește și Defilări cu cai și câini de ziua Jandarmeriei, la Pitești

„Justiția nu poate să funcționeze în mod corespunzător dacă nu are o presă serioasă, fiindcă presa aduce la cunoștința publicului tot ceea ce se întâmplă în justiție, semnalează deficiențele sistemului judiciar, semnalează lucurile bune care se întâmplă în sistemul judiciar și prin asta ajută publicul să își formeze o imagine clară despre actul de justiție. E posibil ca presa să ajute la creșterea prestigiului justiției”, este de părere judecătorul Ion Rebeca.

Citește și Atenție absolvenți de liceu: RECRUTARE PENTRU PROFESIA MILITARĂ

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole