Web Analytics

Despre învăţământul etnobotanic şi stadionul care nu e bun fiindcă e aproape gratis

de | 1.02.2023 13:32 | Actualitate, Home, Opinii

1. Mă intrigă în continuare atitudinea de struț, cu capul bine pitit în nisip, a IȘJ Argeș în scandalul deja național de la Liceul Tehnologic ”Dinu Brătianu” din Ștefănești. Și spun național, deoarece a fost o interpelare în Parlament pe subiect, au fost sesizate Ministerul Educației și Administrația Prezidențială, iar poliția și DIICOT-ul fac audieri. Nu știm cum se va termina totul, cu mușamalizare sau cu pedepsirea vinovaților, că la noi e posibil orice. E însă halucinant cum se derulează în continuare ostilitățile, cu hărțuirea elevei ce a filmat dezmățul bahic și chiar etnobotanic (există o mărturie în acet sens) din timpul deplasării în Polonia, la un proiect Erasmus.

Minora e privită ca un paria în colegiu, iar psihologul desemnat să facă terapie și să-i atenueze trauma o întreabă despre ce planuri mai are mama, unde mai are de gând să sesizeze și de ce. Mai mult, profesorii care se simt cu musca pe căciulă au vizitat-o acasă pe mama fetei bătute, încercând s-o îmbuneze să nu mai facă valuri. Mama mai spune și că noua directoare a liceului i-a cerut același lucru, semn că e indicație de sus să se mușamalizeze cu orice preț scandalul. De ce? Fiindcă noua șefă adusă la butoane nu are nicio legătură cu ce s-a petrecut în trecutul apropiat, deci n-ar avea de ce să se agite.

Acum aflăm că DIICOT-ul a deschis dosar să cerceteze dacă e adevărat că o doamnă profesoară și colega care a agresat-o pe elevă au închis-o pe aceasta în camera de hotel și i-au șters din telefon pozele și fimulețele incriminatorii. Din care, ce să vezi, minora apucase să trimită câte ceva mamei. Jurnalul publică în această ediție, ca să vadă toată lumea despre ce este vorba, o captură video dintr-un filmuleț făcut de minoră în Polonia și în care se vede limpede cum o profesoară bea shot-uri cu votcă împreună cu elevii/elevele pe care trebuia să-i supravegheze. Oameni buni, chiar am înnebunit cu toții? Despre ce vorbim? Despre niște minori aflați în țară străină și însoțiți de un profesor care nu-și face datoria de profesor. Dar și despre o conducere a IȘJ Argeș incapabilă să ia vreo măsură față de profesorul în cauză.

Citește și Eleve de la liceul din Ştefăneşti au băut şi s-au bătut într-un hotel din Polonia

2. FC Argeș va avea stadion, încă nu are echipă. Nu e o tragedie având în vedere că stadionul va fi gata cel mai devreme în 2025. Mai e timp până atunci și pentru echipă. Numai să nu retrogradăm, că lucrurile se vor complica dramatic pentru toată lumea. Ce mi se pare cu adevărat relevant în momentul acesta e că 98 de milioane de euro, din cele 100, cât e investiția pentru noua arenă „Nicolae Dobrin”, vin de la București și nu pun presiune pe bugetul local. Asta e știrea esențială, că nu dăm, ci luăm! Iar lucrul ăsta se petrece la Pitești, oraș unde politicienii de la București au sosit în ultimii 30 de ani doar să-și încarce portbagajele, nu să-și deșerte desagile.

Atenție, vorbim de cea mai mare sumă atrasă în Pitești, pentru o investiție, de la revoluție încoace. În rest, dacă stadion ne trebuia sau nu, haideți să-i lăsăm pe piteșteni, și nu pe politicieni și atârnătorii lor, să evalueze în timp și mai ales la vot oportunitatea acestui demers. Altfel ajungem să nu mai vedem pădurea din cauza copacilor și fotografia de ansamblu din cauza echipei de zgomote.

Citește și Video. Primarul Cristian Gentea, despre stadionul din Trivale: „În primăvara asta va începe demolarea”

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *