Web Analytics
scris miercuri, 18.01.2023

Despre educaţia pe semnătură şi noile „experimente” în învăţământul argeşean

România educată devine, pe zi ce trece, România bulversată. De analfabetism funcțional și de faptul că dascălul a devenit sclavul grupului de whatsapp al părinților și bunicilor, al comitetului de elevi, al consiliului director, al nenumăratelor comitete și comiții, după cum remarca judecătoarea Adriana Stoicescu într-o postare pe FB care s-a viralizat. Virusul Dani Mocanu, dictatura Tik-Tok-ului, mediocritatea sau corupția unor responsabili din învățământ, la care se adaugă promiscuitatea în care se bălăcesc, împinși de nevoi sau blazare, unii dascăli, toate acestea întregesc un tablou complet și complex care te lasă perplex. Școlile, ca niște centre de profit, sunt căpușate din toate pozițiile, de firme de pază, de firme de termopane, de firme de construcții, de tot felul de afaceriști dubioși conexați politic la robinetul cu bani publici. Balul bobocilor, fondul clasei, campaniile derulate de diverse ONG-uri îndoielnice, toate acestea iau fața actului educațional. Profesorul onest, cât a mai rezistat din acest profil din vremea copilăriei și adolescenței noastre, e tot mai cocoșat de probleme colaterale actului educațional. De fapt, aproape nimeni nu mai e preocupat de calitatea actului educațional, de aici și degradarea accelerată a învățământului și, pe cale de consecință, abandonul școlar. Și dau, din Argeș, două exemple care confirmă cele scrise mai sus.

Despre educaţia pe semnătură şi noile „experimente” în învăţământul argeşean

O elevă a otrăvit altă elevă de la Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești, turnându-i dezinfectant în sticla cu suc, iar directoarea ne spune că a fost o copilărie, o prostie, ba chiar ”un experiment”. Adică dacă pui în pericol viața unui coleg se cheamă… experiment, nu e vătămare corporală din culpă, o faptă penală. Mai nou, în învățământul gimnazial argeșean, experimentele nu se mai fac în laborator, la ora de chimie, sub îndrumarea unui profesor, ci direct de către elevi, pe elevi. Din octombrie până acum, incidentul a fost ascuns de conducerea Inspectoratului Școlar. S-a aflat de el doar după ce comisia mixtă de control a Instituției Prefectului l-a pomenit într-un raport, însă la modul foarte general, gen ”incident petrecut între două minore”. Dacă nu erau ziariștii să scotocească, nu se afla că n-a fost o simplă păruială între două minore, ci s-a pus în pericol viața unui copil, de către alt copil. Și asta la școală, când se prezumă că elevii sunt supravegheați, educați, responsabilizați.

Citește și Se îngroaşă gluma! Ministra Educaţiei, interpelată în Parlament pe subiectul agresării în Polonia a elevei de la Liceul din Ştefăneşti

Alt exemplu, despre care ziarul nostru a tot scris, cel cu elevii de la Liceul ”Dinu Brătianu” din Ștefănești, care au plecat la un proiect Erasmus în Polonia, iar acolo s-au îmbătat și s-au bătut, de s-a lăsat nu doar cu rușine, ci și cu vânătăi și certificate medico-legale. Profesorii care i-au însoțit nu doar că nu i-au supravegheat, ci au mai și băut, unii dintre ei, cot la cot cu elevii, după cum reiese dintr-o înregistrare video pe care a publicat-o ziarul nostru. Cazul e în continuare mușamalizat, deși mama elevei bătute s-a adresat Ministerului Educației și a scris și la Administrația Prezidențială. Ba chiar deputatul Dumitru Coarnă a făcut și o interpelare pe acest caz. La consilierea cu eleva agresată, psiholoaga nu-și face treaba și o trage de limbă pe copilă dacă mama ei mai are de gând să reclame incidentul pe undeva și anume unde. Iar IȘJ Argeș răspunde Administrației Prezidențiale că părinții și-au dat acordul, și încă pe semnătură, ca elevii să fie însoțiți în Polonia, de respectivii profesorii arătați acum, pe bună dreptate, cu degetul.

Ca și cum profesorii, odată ce părinții au semnat, n-ar mai avea nicio responsabilitate față de copiii pe care îi însoțesc în străinătate. Aici am ajuns, aici s-a ajuns. Și dacă ne reaminitim și de protestul din 2016, când copiii au ieșit cu pancarte în curtea Școlii „I.L. Caragiale” din Pitești să protesteze, cu pancarte de gât, împotriva unui coleg al lor cu ADHD, avem un tablou trist al învățâmântului argeșean. Nu generalizăm, sunt și performanțe, avem copii și profesori admirabili, dar nu trebuie trecute sub tăcere și mușamalizate derapajele. Fiindcă pentru derapajul cu protestul imbecil și inuman din 2016, instigat de părinți și tolerat, dacă nu chiar asumat de conducerea școlii și IȘJ Argeș, cele două instituții au pierdut procesul intentat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. O premieră tristă pentru județul Argeș, din care nu s-a învățat mai nimic, din moment ce au urmat altele, în cascadă.

Citește și Iohannis a aflat că, în Polonia, elevii lăsaţi nesupravegheaţi au furat, au băut vodkă şi au „intrat” în magazinele de etnobotanice

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *