Web Analytics

Deși la pensie, Floyd Mayweather rămâne în lumina reflectoarelor

de | 18.10.2018 15:24 | Sport

Boxeur-ul american Floyd Mayweather este intr-o vacanta continua dupa ce in august 2017 l-a invins pe irlandezul Connor McGregor , unul dintre cei mai cunoscuti luptatori MMA. Aceasta a fost cea de-a 50-a lupta din cariera. El a obtinut tot atatea victorii, singurul oponent care i-a pus cu adevarat probleme fiind mexicanul Oscar de la Hoya.

Sportivul a ramas totusi pe prima pagina a ziarelor pentru stilul de viata si pentru sumele imense pe care le pariaza. La inceputul lui 2018 au aparut unele informatii cum ca acesta ar trage tare la antrenamentele de la sala. De aici pana la speculatiile iubitorilor boxului privind revenirea acestuia in ring a mai fost un singur pas. Confirmarea intentiilor sale a venit in aprilie 2018:

,,M-am retras, a fost grozav, dar asa cum stie toata lumea se poate reveni dupa o retragere. Este posibil sa revin? Da, dar daca o fac, trebuie sa fie in octagon. Daca eu si echipa mea ajungem la un acord cu Dana White si UFC pentru un mega-fight, un mega-show, una dintre lupte poate fi impotriva lui McGregor. Nu stim deocamdata”.

Prezent la un festival de muzica la Tokyo, americanul s-a intalnit cu filipinezul Manny Pacquaio, sportiv pe care l-a invins clar in 2015, deposedandu-l de centurile WBA, WBC, WBO si The Ring. Intr-o postare pe Instagram Mayweather a declarat:

,,Ma intorc in ring in acest an ca sa ma lupt cu Manny Pacquiao pentru inca o zi in care voi incasa o suma de noua cifre”.

Acesta facea referire la bursa de aproximativ 220 de milioane de dolari pe care a incasat-o la primul meci cu Pacquaio, in timp ce adversarul sau a primit ,,doar” 100 de milioane. Desi Mayweather are 41 de ani, iar Pacquaio va implini in curand 40 de ani, bursele acestora ar urma sa fie mai mari. Cel mai probabil, negocierile sunt destul de avansate, deoarece meciul este trecut in oferta casei de pariuri online Unibet, unde Mayweather este considerat favorit cu o cota de 1.40 pentru victorie, in timp ce adversarul sau are o cota de 3.40.

Dupa meciul dintre Khabib Nurmagomedov si Connor McGregor din gala UFC229, in care rusul s-a impus prin submission in repriza a patra, iar apoi s-a rafuit in afara ringului cu staff-ul irlandezului, Mayweather a dezaprobat comportamentul acestuia, catalogandu-l ca neprofesionist. Aflat pe val, rusul a raspuns lansand o provocare:

,,Hai Floyd! Trebuie sa ne luptam acum: 50-0 vs 27-0. Niciunul dintre noi nu a pierdut pana acum, dar in jungla exista un singur rege, iar acela sunt eu, fara indoiala. Eu sunt regele pentru ca el nu a putut sa-l bata prin KO pe McGregor, lucru pe care eu l-am facut usor. Asa ca il astept”.

Si cum Mayweather este orgolios si iubeste mult banii, este posibil ca viitorul sa ne rezerve doua meciuri cu acesta ca protagonist.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii