Web Analytics

Deși a obținut în instanţă obligarea Consiliului Local Băiculești de a reabilita un drum, Simona Niculescu a rămas sechestrată la propria locuință timp de o săptămână

de | 7.01.2015 11:56 | Actualitate

În urmă cu doi ani, Simona Niculescu, o persoană cu cetățenie franceză stabilită în județul nostru, în Băiculești, sat Valea Brazilor a dat în judecată Primăria Băiculești pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile, și anume acelea de a asigura un drum practicabil. În ianuarie 2013, doamna Simona n-a putut ajunge acasă timp de trei zile, în acest timp fiind așteptată de un copil de 5 ani, din cauza unui drum ajuns inpracticabil, în urma condițiilor de iarnă și astfel a ajuns să dea în judecată autoritățile din Băiculești. În noiembrie 2013 a a devenit primul cetăţean român care a reuşit să obţină în instanţă obligarea unui Consiliu Local de a reabilita un drum. Totuși Consiliul Local Băiculești nu a acceptat să se conformeze parțial prevederilor hotărârii judecătorești decât în octombrie 2014, după ce fusese condamnat la plata unei penalități de 100 de lei pe zi întârziere dacă nu vor adopta o hotărâre de Consiliu Local vizavi de problema drumului. Pe 2 februarie a.c. la Judecătoria Piteşti se va desfăşura un nou termen unde se vor stabili totalul penalităţilor.

„Degeaba am o hotărâre judecătorească, mă bucur de ea și o pun în ramă”

Și uite așa a venit și anul 2015 care i-a întâmpinat pe familia Niculescu cu aceleași vechi probleme legate de drum, de această data neputând să părăsească gospodăria de mai bine de o săptămâna din cauza cantității de zăpadă cazută și a stratului de gheață care s-a format pe drumul cu pricina. „Se pare că degeaba am o hotărâre judecătorească definitivă și revocabilă. Mă bucur de ea și o pun în ramă. Ce vor ei să dovedească este că se va face cum vor ei. Eu așa aș vedea faza. Pe drum e gheață, nu poți să urci sau să cobori. Ambulanța sau pompierii, nu pot să vină. Dacă i-aș chema aș avea un proces verbal clar că nu pot să urce. Ar veni cu targa pe jos un km. După Crăciun de când a început să ningă am rămas blocați pe vârf de deal, o familie cu un copil de 6 ani. M-am rugat de vecinii mei care stau mai jos de mine să-mi cumpere cele necesare, pe care mi le-au adus cu tractorul pentru că doar așa pot să urce la mine. Am rămas fără apă. Nimeni nu a binevoit să tragă conducta de apă până la noi, cu toate că avem autorizații de construcție. Nu se poate așa ceva. Se pare că sunt pedepsită. M-au arătat cu degetul ca exemplu de proastă purtare. Probabil mă vor înțepenită aici. Au mai fost plângeri și de la vecinii de mai jos care întâmpină aceleași probleme” a precizat Simona Niculescu.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii