Web Analytics

Deşi a crescut numărul firmelor, la Câmpulung a scăzut numărul angajaţilor

de | 8.06.2023 13:00 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

În ultimele aproape două decenii, după dispariția lui ARO, economia Câmpulungului s-a bazat cu deosebire pe întreprinderile mici și mijlocii. Sectorul IMM-urilor s-a dezvoltat treptat, începând imediat după Revoluție, peste șase mii de societăți comerciale fiind înființate în această perioadă. Nu toate au rezistat, la acest moment circa o mie cinci sute de firme fiind active efectiv. Pe de altă parte, numărul angajaților din domeniul privat este în scădere. Criza din 2008 a făcut ca de la peste opt mii de salariați să se coboare la un total de șase mii, aceasta însemnând o medie de patru angajați per firmă. Doar că sunt multe societăți comerciale cu unul-doi salariați și foarte puține cu sute de persoane angajate.

O firmă de componente auto este cel mai mare angajator. Apoi urmează un pluton cu peste o sută de angajați format din societăți comerciale cunoscute, precum Setro Metal Group, Pentarom și Romturingia. Din acest punct de vedere este mai bine reprezentat sectorul bugetar. Administrația locală, însumând aici și serviciile și firmele subordonate, dispune de o jumătate de mie de persoane active în câmpul muncii, iar Spitalul Municipal și Garnizoana au fiecare în jur de șase sute de angajați.
Strict pe Câmpulung, cea mai profitabilă firmă în 2021, ultimul an cu top încheiat, a fost Nutripack, fosta Duton Plast, însă în top 5 în zona Muscel se regăsesc doar două societăți comerciale, în afară de cea deja precizată fiind vorba de Pentarom.
C.I.B.

Citește și Spor de salarii pentru şefii din Primăria Câmpulung

Citește și Cine a fost Gheorghe Pristavu, cel care a refuzat titlul de cetățean de onoare al Câmpulungului

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole