Web Analytics
scris miercuri, 18.03.2015

Deputatul Theodor Nicolescu, urmărit penal în Dosarul Retrocedărilor şi pentru că ar fi luat mită 62 de miliarde de la Valentin Vişoiu şi partenerii săi

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmăririi penale față de Theodor Nicolescu, la data faptelor vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, în prezent deputat în Parlamentul României, pentru infracțiunea de luare de mită, pe lângă cele 3 infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, reținute anterior în sarcina acestuia.
În ordonanța de extindere a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: în cursul anului 2007,Thedor Nicolescu, care la momentul respectiv deținea funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților și calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a pretins de la trei persoane un procentaj de 5% din totalul acțiunilor pe care aceștia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.
„În schimbul banilor, Nicolescu Theodor-Cătălin, prin prisma funcției și calității pe care o deținea, urma să asigure soluționarea favorabilă și cu celeritate a dosarelor de despăgubire. Ca urmare a soluționării dosarului de despăgubire nr. 13563/FFCC/2008, referitor la drepturile de proprietate privind o suprafață de 20,5 ha, teren situat în București, în zona sectorului 3, Nicolescu Theodor-Cătălin a primit, în perioada 2008-2013, de la cele trei persoane (n. red. – este vorba de Valentin Vişoiu şi alţi doi parteneri de afaceri) aproximativ 6.200.000 lei, reprezentând bani și contravaloarea acțiunilor. Banii au fost remiși în general, în tranșe de până la 250.000 de lei, în lei și euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, în baza unui contract de comision încheiat fictiv pentru a masca comisionul. Inculpatului Nicolescu Theodor-Cătălin i s-a adus la cunoștință noua acuzație, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează procurorii DNA.
D.G.

Deputatul Theodor Nicolescu, urmărit penal în Dosarul Retrocedărilor şi pentru că ar fi luat mită 62 de miliarde de la Valentin Vişoiu şi partenerii săi

 

Distribuie!

0 Comentarii