Web Analytics
scris joi, 16.12.2021

Deputatul Simona Bucura-Oprescu: „PSD a reuşit să impună în negocierile din coaliţia de guvernare descentralizarea utilizării fondurilor din PNRR”

PSD a insistat pentru descentralizarea gestionării banilor din PNRR, transmite deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.
„România trebuie să aibă proiecte care să angajeze benefic resursele financiare ale Planului Național pentru Redresare și Reziliență. De aceea PSD a insistat și insistă pentru includerea ca autorități contractante, alături de ministere, și a agențiilor de dezvoltare regională și a consiliilor județene.
O ordonanță de urgență în acest sens este gata să intre în procesul de adoptare.

Deputatul Simona Bucura-Oprescu: „PSD a reuşit să impună în negocierile din coaliţia de guvernare descentralizarea utilizării fondurilor din PNRR”

Descentralizarea gestionării banilor din PNRR va permite autorităților județene și locale să-și asume și să implementeze proiecte benefice comunităților locale, fără ca investițiile să mai fie blocate sau întrerupte de lanțul birocratic sau de diversele interese politice de la centru!”, a explicat deputatul Simona Bucura-Oprescu, care, ulterior, a transmis și că fondurile vor fi gestionate de Agențiile de Dezvoltare Regională.
„PSD a reușit să impună în negocierile din coaliția de guvernare descentralizarea utilizării fondurilor din PNRR. Astfel, fondurile destinate investițiilor cu impact asupra dezvoltării regionale vor fi gestionate de Agențiile de Dezvoltare Regională. Acesta este mecanismul cel mai eficient și mai rapid de utilizare a fondurilor europene”, se mai arată în comunicatul de presă.
M.S.

Citește și Simona Bucura-Oprescu: „Aproape 42% dintre copiii români sunt afectaţi de sărăcie, excluziune şi discriminare!”

Citește și Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș: „Din cauza blocajului din guvernarea Cîțu, normele de aplicare a legii privind plafonarea facturilor la energie nu au fost emise la timp”

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...