Simona Bucura-Oprescu: „Aproape 42% dintre copiii români sunt afectaţi de sărăcie, excluziune şi discriminare!”

de | 25.11.2021 14:19 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu a transmis un comunicat de presă în care promovează incluziunea socială și dezvoltarea unor politici publice în beneficiul celor mai vulnerabili copii.
„Aproape 42% dintre copiii români sunt afectați de sărăcie, excluziune și discriminare!
Recent a fost lansată inițiativa «România pentru fiecare copil». Obiectivul acesteia este de a contribui la incluziunea socială a tuturor copiilor și adolescenților, în special a celor vulnerabili, prin servicii de sănătate, educație și protecție a copilului (servicii comunitare și specializate integrate) de calitate, echitabile și coordonate, precum și prin norme sociale protective.

Aproape 42% dintre copiii români continuă să fie afectați, în mod disproporționat, de sărăcie, acces redus la servicii, excluziune și discriminare, potrivit documentului. Acești copii sunt mai expuși situațiilor de violență, separare de familie și plasament în servicii de îngrijire alternativă sau școli speciale, iar normele sociale și de gen au un impact negativ asupra incluziunii sociale a acestora.
Iar datele Organizației „«Salvați Copiii» arată că, pentru prima dată în ultimii cinci ani, riscul de sărăcie și excluziunea socială au crescut în rândul copiilor români!

Această situație trebuie corectată imediat, pentru a putea micșora decalajele și asigura copiilor respectarea drepturilor fundamentale! Este nevoie urgentă de promovarea incluziunii sociale și dezvoltarea unor politici publice în beneficiul celor mai vulnerabili copii!”, a transmis deputatul Simona Bucura-Oprescu într-un comunicat de presă.
M.S.

Citește și Ion Mînzînă: “Întreaga guvernare de dreapta este un eșec total!”

Citește și Simona Bucura-Oprescu: „Banii românilor sunt jucaţi de premierul bancher, Florin Cîţu, la ruleta alegerilor interne din PNL!”

Acest articol este despre: psd,psd arges,simona bucura oprescu

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Cucoana si cine este vinovat de starea in care se afla acesti copii? Cine a fost la guvernare in ultimii 30 ani?

Ultimele articole

Încă 59 de locuințe sociale vor fi amenajate în Pitești
Încă 59 de locuințe sociale vor fi amenajate în Pitești

Căminul C3 al Liceului Tehnologic „Dimitrie Dima” se transformă radical, astfel că încă 59 de locuințe sociale vor fi amenajate. Primarul Cristian Gentea transmite că lucrările sunt realizate în proporție de 40%. „55 de garsoniere și 4 apartamente, locuințe cu chirie...

Autoutilitară răsturnată la Câmpulung. O persoană este rănită
Autoutilitară răsturnată la Câmpulung. O persoană este rănită

Un accident rutier a avut loc, marți, după-amiază la Câmpulung, direcția de mers către Valea Mare-Pravăț. Potrivit informațiilor, o autoutilitară s-a răsturnat. ISU Argeș transmite că în urma accidentului a rezultat o victimă. Este vorba de un bărbat de 29 de ani care...

Activități pentru prevenirea consumului de droguri, în Argeș
Activități pentru prevenirea consumului de droguri, în Argeș

În perioada 29 iunie – 03 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, alături de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, au intensificat activitățile...