Web Analytics

Simona Bucura-Oprescu: „Aproape 42% dintre copiii români sunt afectaţi de sărăcie, excluziune şi discriminare!”

de | 25.11.2021 14:19 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu a transmis un comunicat de presă în care promovează incluziunea socială și dezvoltarea unor politici publice în beneficiul celor mai vulnerabili copii.
„Aproape 42% dintre copiii români sunt afectați de sărăcie, excluziune și discriminare!
Recent a fost lansată inițiativa «România pentru fiecare copil». Obiectivul acesteia este de a contribui la incluziunea socială a tuturor copiilor și adolescenților, în special a celor vulnerabili, prin servicii de sănătate, educație și protecție a copilului (servicii comunitare și specializate integrate) de calitate, echitabile și coordonate, precum și prin norme sociale protective.

Aproape 42% dintre copiii români continuă să fie afectați, în mod disproporționat, de sărăcie, acces redus la servicii, excluziune și discriminare, potrivit documentului. Acești copii sunt mai expuși situațiilor de violență, separare de familie și plasament în servicii de îngrijire alternativă sau școli speciale, iar normele sociale și de gen au un impact negativ asupra incluziunii sociale a acestora.
Iar datele Organizației „«Salvați Copiii» arată că, pentru prima dată în ultimii cinci ani, riscul de sărăcie și excluziunea socială au crescut în rândul copiilor români!

Această situație trebuie corectată imediat, pentru a putea micșora decalajele și asigura copiilor respectarea drepturilor fundamentale! Este nevoie urgentă de promovarea incluziunii sociale și dezvoltarea unor politici publice în beneficiul celor mai vulnerabili copii!”, a transmis deputatul Simona Bucura-Oprescu într-un comunicat de presă.
M.S.

Citește și Ion Mînzînă: “Întreaga guvernare de dreapta este un eșec total!”

Citește și Simona Bucura-Oprescu: „Banii românilor sunt jucaţi de premierul bancher, Florin Cîţu, la ruleta alegerilor interne din PNL!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Cucoana si cine este vinovat de starea in care se afla acesti copii? Cine a fost la guvernare in ultimii 30 ani?