Deputatul PNL Alexandru Muraru face apel la autorităţi să fie retras monumentul de la Piteşti dedicat “eroilor fostei Securităţi”

de | 17.09.2022 08:49 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, Alexandru Muraru, cere autorităţilor ”să retragă monumentul dedicat «eroilor» fostei Securităţi” din Cimitirul Eroilor din Piteşti, ”oraşul în care s-au petrecut cele mai mari abuzuri ale Poliţiei Politice din regimul comunist”.

Citește și: Veteranii serviciilor secrete au dezvelit o cruce-monument la Pitești, în memoria celor care au activat pe ”frontul nevăzut”

”Ridicarea unui monument funerar în onoarea foştilor ofiţeri de Securitate şi amplasarea sa în incinta Cimitirului Eroilor din Piteşti este o acţiune care contravine angajamentelor asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene”, afirmă el, citat de News.ro.

Citește și: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului solicită îndepărtarea monumentului dedicat ,,eroilor fostei Securități”

”Totalitarismul comunist a fost condamnat în Parlamentul European în 2009. Astfel, au fost condamnate crimele împotriva umanităţii şi a nenumăratelor violări ale drepturilor omului comise de regimurile comuniste. Parlamentul României, în 2006, prin Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, a statuat clar şi fără echivoc faptul că Securitatea a fost «o instituţie esenţială în susţinerea statului totalitar comunist, ilegitim şi criminal. Condamnând acest regim, statul democratic român condamnă instrumentele acestuia, în primul rând Partidul Comunist Român şi Securitatea»”, a afirmat Alexandru Muraru, vineri, într-un comunicat de presă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *